ŠTA KOČI MAKSIMOVIĆEV TRANSFER U ZVEZDU? Prilika da okaje greh, ali od jednog čoeka sve zavisi!
Nikola Maksimović, Foto: Starsport©

bomba na pomolu

ŠTA KOČI MAKSIMOVIĆEV TRANSFER U ZVEZDU? Prilika da okaje greh, ali od jednog čoeka sve zavisi!

Sjajni defanzivac bi definitivno bio strašno pojačanje za crveno-bele

Objavljeno: 10:49h

Kao bomba je odjeknula vest da postoji mogućnost da Nikola Maksimović ponovo obuče dres Crvene zvezde.

Malo ko je to očekivao što zbog kvaliteta koji poseduje i još uvek je cenjen u Seriji A gde igra godinama, što zbog načina na koji se rastao sa crveno-belima.

Maksimović je tužio tim sa Marakane zbog neisplaćenih dugovanja, a videćemo da će mu se ukazati šansa da "okaje greh" pred navijačima.

Nikola Maksimović
Nikola Maksimovićfoto: Profimedia

Za sada je samo tačno da se o Nikoli Maksimoviću ozbiljno razmišlja u Crvenoj zvezdi. Ali transfer, kao što je rekao sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela, je još daleko. O svemu treba da se izjasni prvo trener crveno-belih Dejan Stanković. Nesumnjivo je da bi dobio provereni kvalitet, ali još jednu jaku ličnost u vrlo jakoj svlačionici.

Povrh svega tu je ugovor Nikole Maksimovića sa Đenovom do 2025. godine, vredan godišnje plate od 1,7 miliona evra. Posle ispadanja tima sa Marasija u Seriju B, jasno je bilo da se traži izlaz iz ugovora sa srpskim defanzivcem.

Prema pojedinim informacijama Đenova je želela da pošalje Maksimovića u neki italijanski klub i da mu plaća polovinu zagarantovane zarade. Međutim, Maksimović je odbacio predlog da se preseli u Leče. Tiho se pominje i Salernitana, kao i mogućnost da se Maksimović preseli u Saudijsku Arabiju.

Nikola Maksimović
foto: EPA / Cesare Abbate

Ali je i njemu Crvena zvezda ozbiljna opcija, samo što crveno-beli teško da mogu da mu isplate polovinu zagrantovane plate (850.000). To je znatno više nego što imaju najplaćeniji igrači u timu Dejana Stankovića.

Zvezda može da ide do 600.000, što znači da bi Maksimović morao da napravi finansijski kompromis i odrekne se dela zarade. Ili da sačeka novu opciju u kojoj se priča - dogovor sa Đenovom oko isplate dobrog dela ugovora do 2025. godine.

I još jedna jako bitna stvar: dolazak Nikole Maksimovića ne isključuje mogućnost povratka Nemanje Milunovića u Ljutice Bogdana. Posebno što je izvestan odlazak Strahinje Erakovića.

U tom slučaju crveno-beli bi ispred odbrane imali trojku u sastavu Milunović, Maksimović, Dragović.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.