U PARTIZANU NA IGLAMA: Almerija odbila 18.000.000 za Sadika, hoće li dobiti još više ili će ostati?!
Umar Sadik, Foto: Profimedia

čekaju...

U PARTIZANU NA IGLAMA: Almerija odbila 18.000.000 za Sadika, hoće li dobiti još više ili će ostati?!

Španska Almerija postaje pravi primer uspešnog poslovanja u savremenom fudbalu

Objavljeno:

Budućnost Umara Sadika i dalje je neizvesna, jer je njegov sadašnji klub Almerija odbio dve ponude za svog najboljeg igrača - iako im je primarni cilj da ga prodaju ovog leta.

Međutim, ponude koje su dobili ne zadovoljavaju njihove apetite i ne žele da razmatraju one koje su ispod 30 miliona evra, što je polovina novca od visine otkupne kaluzule koja iznosi 60 miliona.

Španski mediji pišu da su jedino Atalanta i Hetafe poslali zvanične ponude za Nigerijca. Italijani su hteli da ga kupe za 18 miliona evra, dok je Hetafe davao 16 i 50 odsto od narednog transfera.

Umar Sadik
foto: Printscreen Youtube

Takođe, navodi se da su Sosijedad, Viljareal, Sevilja i Valensija usmeno pitali Almeriju za Sadikov transfer i da su svi dobili negativan odgovor pre zvaničnog pokretanja posla, jer su nudili po 15 miliona.

Ukoliko Almerija ne dobije ponudu od 30 miliona, ne bi bilo iznenađenje da Sadik nastavi da nosi crveno-beli dres. Ovoga puta, doduše, u Primeri. Od njegovog eventualnog transfera zaradiće i Partizan koji poseduje klauzulu od 10 odsto od sledeće prodaje.

Podsetimo zašto Almerija postaje pravi primer uspešnog poslovanja u savremenom fudbalu.

Manje je poznato da je Sadik u Almeriju stigao kao zamena za Darvina Nunjesa koji je pre nešto više od mesec dana prodat Benfici za 24 miliona evra.

Darvin Nunjes
foto: Profimedia

Urugvajac je jedna od zvezdi ovog prelaznog roka jer je otišao iz Lisabona u Liverpul za 75 miliona evra (realni bonusi dižu transfer na okruglo 100 miliona), a 20% tog transfera ide Almeriji!

Sada žele slično da urade sa Umarom Sadikom, a njegov naslednik je takođe iz Partizana - Marko Milovanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.