ZVEZDA, PARTIZAN, ČUKARIČKI I RADNIČKI ČEKAJU RIVALE: Danas je žreb za 3. kola kvalifikacija!
Detalj sa poslednjeg večitog derbija, Foto: Starsport©

žrebovi za lš, le, lk

ZVEZDA, PARTIZAN, ČUKARIČKI I RADNIČKI ČEKAJU RIVALE: Danas je žreb za 3. kola kvalifikacija!

Prvi žreb, za Ligu šampiona, tradicionalno počinje u 12 časova u Nionu

Objavljeno:

Danas je važan datum za klubove koji predstavljaju Srbiju u evropskim takmičenjima, jer će Crvena zvezda, Partizan, Čukarički i Radnički Niš dobiti svoje potencijalne rivale u 3. kolu kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija.

Najpre će se na žrebu naći Zvezda, srpski šampion koji je u petak već saznao skraćenu grupu potencijalnih rivala u 3. kolu kvalifikacija za LŠ. Crveno-beli su nosioci i igraće protiv boljeg iz ova tri dvomeča: Pjunik - Didelanž, Ferencvaroš - Slovan Bratislava i Linfild - Bode/Glimt.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Žreb tradicionalno počinje u 12 časova u Nionu, a crveno-beli će, ukoliko prođu dalje, biti nosioci i u plej-ofu za LŠ. Prve utakmice trećeg kola na programu su 2. i 3. avgusta, dok su revanši sedam dana kasnije. uz napomenu da će žreb za plej-of LŠ biti održan dan pre početka pomenute treće runde.

Žreb za Ligu Evrope biće održan u 13 časova, a tamo će čast srpskog fudbala braniti Partizan koji već zna četiri potencijalna rivala. Tačnije biće to jedan od dva poražena tima parova koji igraju kvalifikacije za LŠ u stazi nenosioca: Dinamo Kijev - Fenerbahče, Mitjilend - AEK Larnaka.

FK Partizan
foto: Starsport©

Utakmice trećeg kola kvalifikacija za LE na programu su 4. i 11. avgusta, pobednik dvomeča u rukama sigurno ima grupnu fazu Lige konferencije, dok će poraženi morati u plej-of trećeg po rangu evropskog takmičenja.

A u tom takmičenju Čukarički i Radnički najpre moraju da opravdaju ulogu favorita u 2. kolu. Brđani igraju protiv Rasing Uniona iz Luksemburga, Nišlije protiv Gzire sa Malte.

FK Radnički Niš
foto: Starsport©

Ako prođu dalje, Čukarički u 3. kolu kvalifikacija danas na žrebu može da dobije sledeće rivale: Tvente, Molde - Elfsborg, Rapid - Lehija, Hapoel Ber Ševa - Dinamo Minsk, Levski - PAOK.

S druge strane, potencijalni rivali Radničkog su: Zira - Makabi Tel Aviv, Botev - APOEL, Saburtalo - FCSB (Steaua), Žil Visente - Volfsberger. Kao i u slučaju kod Lige Evrope, tako će i mečevi trećeg kola kvalifikacija za LK biti igrani 4. i 11. avgusta.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.