ONI SU DONOSILI NAJVIŠE MILIONA NA MARAKANU: Nećete verovati koga je Zvezda najbolje unovčila!
Dejan Stanković na drugom mestu, a prvi ?, Foto: Dado Djilas, Nemanja Nikolić, Espreso, AP

FK Crvena zvezda

ONI SU DONOSILI NAJVIŠE MILIONA NA MARAKANU: Nećete verovati koga je Zvezda najbolje unovčila!

Svakodnevno čujemo vesti o dolascima i odlascima iz naša dva največa kluba. To nas je navelo da se zapitamo ko je doneo najviše novca u kasu Crvene zvezda.

Objavljeno:

Pisali smo o tome ko je najviše napunio kasu Partizana, pa je sada došao red da izdvojimo deset najvrednijih transfera crveno-belih.

10. - Branko Bošković, nakon 123 utakmice u crveno-belom dresu i 30 golova prelazi u Pari Sen Žermen. Među "svecima" se zadržao tri godine, odigravši 36 utakmica uz tri pogotka.

Crveno- beli su za transfer dobili lepih 6 miliona evra.

9. - Nikola Žigić, za tri godine u Zvezdi uspeva da odigra 79 utakmica i da 47 puta trese mrežu protivnicima.

2006. godine potpisuje ugovor sa Rasingom iz Santandera za 6 miliona evra. Već godinu dana kasnije odlazi u Valensiju čiji igrač posta za 14 miliona.

Nikola Žigić
Nikola Žigićfoto: Print Screen Youtube

8. - Dejan Rambo Petković, 1995. godine prelazi u Real Madrid. Po svemu sudeći njegov transfer je doneo Zvezdi 6.5 miliona. U Kraljevskom klubu se zadržao dve godine ali nije dobio priliku da se dokaže - svega pet utakmica.

7. - Marko Grujić, njegov transfer u Liverpul doneo je u Ljutice Bogdana, 7 miliona evra. U crveno-belom dresu nastupio je 39 puta uz 6 golova.

Marko Grujić
Marko Grujićfoto: Starsport©

6. - Robert Prosinečki, velikih 157 utakmica u dresu Zvezde i 37 golova. Nije ni čudo što je Real Madrid bio spreman da izdvoji za njega 8 miliona. U "Kraljevskom klubu" se snašao mnogo bolje od Ramba Petkovića, zabeležio je 79 utakmice i 12 golova.

5. - Perica Ognjenović, još jedan transfer na relaciji Beograd - Madrid. Ovaj put su sa "Santjago Bernaba" izdvojili 8 miliona evra. Perica je među "kraljevićima" proveo dve godine uz jedan gol na 12 nastupa.

Perica Ognjenović
Perica Ognjenovićfoto: Dado Đilas

4. - Darko Pančev, 92 utakmice i 84 gola za Zvezdu. Nakon osvojenog Kupa evropskih šampiona red je bio na inostranstvo. Inter iz Milana izdvaja 12 miliona evra. Ipak, nakon Zvezde ništa nije bilo isto za Pančeva, za tri godine u Italiji 19 nastupa i tri gola.

3. - Nemanja Radonjić, 12 miliona evra izdvojio je Marsej da dovede Radonjića posle 28 utakmica za Zvezdu i pet golova koliko je postigao u crveno-belom dresu.

Nemanja Radonjić
Nemanja Radonjićfoto: Starsport©

2. - Dejan Stanković, u transferu u Lacio doneo je na "Markanu" 12.390.000 evra. U Laciju se pridružuje Siniši Mihajloviću, i zajedno postaju legende kluba - 137 utakmica za "nebesko plave" iz Rima uz 22 pogotka. Potom pojačava Inter.

1. - Goran Drulić, pozajmljivan Barseloni B, ali na kraju za velikih 13 miliona završava u Saragosi. Tamo se zadržava četiri godine, zabeležio je 39 utakmica uz tri gola.

Goran Drulić
Goran Drulićfoto: Starsport©

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.