DA LI JE U NAJAVI VELIKA SARADNJA: Liverpul traži novi razvojni klub, to bi mogao da bude PARTIZAN!?
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

to bi bilo sjajno

DA LI JE U NAJAVI VELIKA SARADNJA: Liverpul traži novi razvojni klub, to bi mogao da bude PARTIZAN!?

Da Englezi dobro prate dešavanja u Partizanu, vidi se i iz teksta pomenutog novinara

Objavljeno: 22:31h

Novinari sa Ostrva podsećaju da crno-beli decenijama imaju jednu od najjačih fudbalskih akademija u Evropi

Partizan i Liverpul mogli bi u bližoj budućnosti da sarađuju kao partneri. Inicijativa dolazi iz Engleske, od novinara Bena Boščaka koji piše za portal navijača Liverpula.

O čemu se zapravo radi? Engleski novinar smatra da su Liverpulu potrebni klubovi u Evropi u kojima će moći da razvija mlade igrače. Izbor je pao na Partizan zbog činjenice da crno-beli decenijama unazad imaju jednu od najkvalitetnijih omladinskih škola na Starom kontinentu. Fakat je da Liverpul ima dve filijale, Genk u Belgiji i MTK u Mađarskoj, međutim, od njih nema velike koristi.

Engleski novinar se pita kako to Mančester siti preko sopstvenih filijala Melburna Njujorka, Đirone, Troe, Lomela i Palerma razvija svoje igrače, a Liverpul ne. Crno-beli su cenjeni u Evropi, što se tiče razvoja igrača, prave velike talente, Ben Boščak podseća da su iz Partizanove fudbalske akademije potekli Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović i Lazar Marković, čak ubraja i Nemanju Matića u to društvo, što i nije sasvim tačno, jer je nekadašnji igrač Čelsija i Mančester junajteda u Humskoj proveo nepunu godinu dana.

Aleksandar Mitrović
foto: Starsport©

Treba tu u istu ravan staviti svakako i Strahinju Pavlovića, Filipa Stevanovića i Nikolu Milenkovića, ranije Stevana Jovetića, Adema Ljajića, Miralema Sulejmanija, Simona Vukčevića, Matiju Nastasića, Nikolu Gulana...

Da Englezi dobro prate dešavanja u Partizanu, vidi se i iz teksta pomenutog novinara, jer on potencira da svu pažnju treba usmeriti na Nemanju Jovića koji ima 19 godina, ali i mlađe Sameda Baždara i Mihajla Petkovića, momke koji su ove godine dobili priliku u prvom timu kod trenera Ilije Stolice.

Na pomenutom sajtu www.liverpool.com napisan je zanimljiv članak o Marku Milovanoviću, sada već bivšem igraču Partizana koji je postao član španske Almerije. Autor kaže da Liverpul treba vredno da skautira i pazi na snažnog Srbina, isto onako kako je radio sa Darvinom Nunjezom kojeg su Crveni ovog leta platili 100 miliona evra Benfici. I Urugvajac je igrao za Almeriju, baš kao i što će Milovanović. Za Srbina kažu da je "grub dijamant", ali sa impresivnim golgeterskim umećem, veoma snažan i korpulentan, koji fizički odskače od svojih vršnjaka.

Dušan Vlahović, FK Juventus, FK Đenova
foto: Profimedia

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev o pisanju iz Engleske za Kurir kaže:

- Ne mogu kao sportski direktor kluba formalno i zvanično bilo šta da kažem, jer je to nerformalno sa njihove strane. Opet, lepo je pročitati kada neko na takav način piše o Partizanu. Ponosan sam na to što su rezultati kada je omladinska škola i akademija Partizana u pitanju, prepoznati u Evropi i svetu.

(Espreso/Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.