TUGA: Umro Dobrivoje Janković!
Dobrivoje Bobi Janković, Foto: Printscreen/Youtube/RT Caribrod

odlazak legende

TUGA: Umro Dobrivoje Janković!

Dobitnik je brojnih prestižnih priznanja "Zlatno pero", Oktobarske nagrade grada Beograda, kao i nagrade za životno delo Udruženja sportskih novinara Srbije

Objavljeno: 18:49h

U Beogradu je u 85. godini preminuo Dobrivoje Bobi Janković, doajen srpskog i jugoslovenskog sportskog novinarstva, dugogodišnji novinar i urednik Sportske rubrike dnevnog lista "Politika" i saradnik Televizije Beograd.

Karijeru je započeo u listu Sport, a posle prelaska u Politiku pratio je, osim domaće fudbalske scene, i svetska prvenstva u fudbalu, odakle su ostali mnogi njegovi nezaboravni zapisi, kao svedočanstvo o vremenu kada je taj sport, kojem je on, kao vrstan hroničar, posvetio svoj život, još bio "najvažnija sporedna stvar na svetu".

Dobrivoje je otac nekadašnjeg trenera Crvene zvezde, Aleksandra Jankovića.

Kao publicista, ostavio je za sobom, pored ostalih, knjige "Hajduk ka Evropi", "Šta kaže Madera", "Beskrajni Šekularac", kao i monografiju "Pedeset godina Sportskog društva Crvena zvezda".

Dobitnik je brojnih prestižnih priznanja "Zlatno pero", Oktobarske nagrade grada Beograda, kao i nagrade za životno delo Udruženja sportskih novinara Srbije.

Datum, mesto i vreme sahrane biće saopšteni naknadno.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.