BIVŠI FUDBALERI PARTIZANA I ZVEZDE SE SLAŽU U JEDNOM: Samo dva kluba će biti kandidati za titulu šampiona Srbije!
Večiti derbi, Foto: Starsport©

to smo i očekivali

BIVŠI FUDBALERI PARTIZANA I ZVEZDE SE SLAŽU U JEDNOM: Samo dva kluba će biti kandidati za titulu šampiona Srbije!

Oni su izneli očekivanja od naredne sezone pred start večitih rivala

Objavljeno:

Ovog vikenda počeo je novi šampionat u Superligi Srbije, a najveći favoriti svakako su Crvena zvezda i Partizan.

Gosti na Prva TV bili su Ivica Kralj, bivši golman crno-belih, i nekadašnji kapiten Crvene zvezde, Dragan Mladenović.

Oni su izneli očekivanja od naredne sezone pred start večitih rivala.

- Prvi put u istoriji da imao direktnog učesnika Lige šampiona, ulog je ogroman. Juče je krenulo prvenstvo, biće dugo i interesantno - smatra Kralj.

Dragan Mladenović kaže da je taj evropski detalj dao dodatnu draž ovoj trci.

- Svako prvenstvo je bitno. Fudbal se sveo na novac, tako da je najbitnije to, nažalost. Postoje i druge stvari koje su bitne. Ono što krasi ovu sezonu to je taj direktan plasman u Ligu šampiona. Prvak će dobiti šansu da se plasira direktno prvi put u istoriji Srbije. To odvaja ovu sezonu od drugih - kaže Mladenović.

Dragan Mladenović
foto: Nebojša Mandić

Na pitanje da li su večiti rivali jedini kandidati, saglasili su se da je tako.

- Jedini kandidati su Zvezda i Partizan, odličivaće ko će biti šampion. Neće po meni zavisiti od te direktne utakmica između njih, jer su se i drugi pojačali. To donosi dodatnu draž ovom prvenstvu - smatra Mladenović, dok Kralj dodaje.

- Verovatno nismo objektivni, svako gleda svoj klub, ali su svakako Crvena zvezda i Partizan glavni kandidati. Ulog je velik i za ostale koji se bore za Evropu. To je veliki pomak u odnosu na prethodne godine. Imaćemo i tri večita derbija, a uslovno rečeno 'manje utakmice' mogu da odluče šampionat. Prošle godine derbi nije odlučivao, nema malih i velikih utakmica. Uvek je slađe dobiti u derbiju, ali tri boda su tri boda. Svaka pobeda nad Crvenom zvezdom nosi veliku radost. Tri boda su uvek prioritet -

I Mladenović ima jasnu želju.

- Naravno, uvek je to da se pobedi u derbiju i osvoji titula -

Ocenili su i kako je protekao do sada prelazni rok u oba kluba.

- Dovođenje grača, pogotovo Osmana Bukarija podiglo je nivo ekipe. Veći je izazov za trenera, daje mu veći izbor sistema koji mogu da se pokažu u periodu pred nama. Stanković je na slatkim mukama - smatra Mladenović.

Kralj kaže da očekuje da pojačanja daju novi ton igri Partizana.

- Što se stranaca tiče, stigli su Andrade i Dijbate, tu su Marković, Šehović, Filipović od domaćih... Teško je reći da će biti glavni igrači, ali Andrade je već deset dana tu. Dijabate je tek stigao, ali po kvalitetima, očekujem da podignu nivo igre na viši nivo. Otišlo je desetak igrača, teba to nadomestiti, ali ne sumnjam da će biti dobro -

Ivica Kralj
foto: Zorana Jevtić

O tome ko će diktirati igru i kakve su ambicije klubova, takođe su pričali.

- Ivanić i Katai diktiraju kako Zvezda igra. Doveli su ispomoć u novajlijama, popravili smo brzinu koja nam je nedostajala, nadam se da će igrači koji su bili zapostavljeni, pogotovo tu mislim na strance, podići nivo. Nadam se najviše od Ohija, koji je doveden kao veliko pojačanje. Zvezda ima veliki broj igrača koji mogu da nadomeste izostanak velikih. Ambicije su titula i kup kao i novi iskorak u Evropi, tačnije da se potvrdi osvojeno u prethodnoj sezoni. Podigli smo nivo kluba, ljudi koji ga vode pokazuju rezultate i nadam se da ćemo ostati na tom kursu - jasan je Mladenović.

Ivica Kralj dodaje da Partizan ima iste ambicije.

- Imamo i mi nekoliko mladih iz omladinske škole. Imaćemo bar 20 konkurentnih igrača, uvek će biti u poziciji da ispune ono što se od njih traži. Očekijem najbolje, imamo šampionske ambicije, kao i komšije. U Evropi, slede kvalifikacije, igramo za Ligu Evrope, znamo otprilike ko bi mogli da nam budu protivnici, biće sigurno teško. Ali mi smo Partizan, želimo da budemo konkurentni - zaključio je bivši golman Partizana.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.