POČINJE NAJSKUPLJA SUPERLIGA SRBIJE: Ove godine ulog je DUPLO veći, može li neko da pomrsi račune "večitima"?!
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, Foto: Starsport©, Filip Plavčić

uzbuđenja su pred nama

POČINJE NAJSKUPLJA SUPERLIGA SRBIJE: Ove godine ulog je DUPLO veći, može li neko da pomrsi račune "večitima"?!

Zbog Mundijala, raspored će biti malo izmenjen

Objavljeno:

Nova fudbalska sezona Mozzart bet Superlige Srbije je pred nama, ponovo će se 16 najboljih klubova boriti za trofej u najkvalitetnijem takmičenju.

Posle manje od dva meseca lopta će se opet zakotrljati terenima širom Srbije, koji su spremni da usred letnje vrućine dočekaju fudbalere za koje se nadamo da će nam pružiti jedno zanimljivo prvenstvo.

Razlog ovako ranom startu Superlige jeste Mundijal u Kataru, koji je na programu od 13. novembra i zato će pauza između jesenjeg i prolećnog dela prvenstva biti najduže do sada, trajaće više od dva meseca.

Fudbalska lopta, Super Liga Srbije, Superliga Srbije
foto: Filip Plavčić

Ono što je glavna promena u odnosu na prethodna izdanja Superlige jeste ta da će ovogodišnji šampion igrati direktno u Ligi šampiona, a Srbije će imati sigurnih pet učesnika u Evropi. Drugoplasirani tim će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, treći u Ligi Evrope, dok četvrti i peti će se boriti za ulazak u Ligu konferencija.

Kao i prethodnih godina tako i sada će se za titulu najverovatnije boriti večiti rivali, Partizan i Crvena zvezda.

Obe ekipe su se pojačale pred novu sezonu. Crno-beli su promenili trenera, tako da će od ove sezona na klupi tima iz Humske sedeti Ilija Stolica koji je nasledio Aleksandra Stanojevića. U klub su stigla i pojačanja poput Filipovića, Šehovića, Andradea, Markovića i poslednje akvizicije Fusenija Dijamatea.

1 / 5 Foto: FK Partizan

Sa druge strane Crvena zvezda je u svoje redove dovela Kangvu i Osmana Bukarija, dok je okosnica tima ostala ista. Tako da će Dejan Stanković imati dobro provernu ekipu sa kojom se prošle godine osvojio duplu krunu, a za ovu sezonu ambicije su iste.

1 / 7 Foto: FK Crvena zvezda

Tim koji se možda najviše radio u pauzi između dva prvenstva je Vojvodina, koja je dobila novog predsednika i upravu kluba, a na klupu je seo Milan Rastavac koji se posle dužeg vremena vratio iz Grčke. Ekipa iz Novog Sada ima ambiciju da se posle dužeg vremena vrati u sam vrh Superlige.

Vojvodini je ove godine prolazak u Evropu glavna stvar, dok istu tu ambiciju dele Čukarički (koji takođe u novu sezonu ulazi sa novim trenerom), sem ova dva tima tu su i Radnički iz Niša kao i TSC koji će sigurno imati šta da kažu u vezi borbe za izlazak u Evropu sledeće godine.

1 / 5 Foto: Starsport©

Ova sezona Superlige Srbije imaće samo jednog debitanta, a to je ekipa Mladosti GAK, koja će svoje utakmice na domaćem terenu igrati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Kažemo samo jedan debitant jer je drugi tim koji je iz Prve lige Srbije prošao do Superlige, ekipa Javora koja se posle godinu dana pauze ponovo nalazi u društvu najboljih.

Na kraju moramo da zaključimo da je pred nama najskuplje takmičenje u Superligi, jer kao što smo rekli u početku teksta, šampion će izboriti direktan plasman Ligu šampona.

Videćemo ko će to biti?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.