ZVEZDA (OPET) ZAGRIZLA ZA NAPADAČA: Portugalci im odgovorili, Terzić je na potezu!
Andraž Šporar šutira pored Brajana Kristantea (Roma), Foto: EPA/Ettore Ferrari

treća sreća?

ZVEZDA (OPET) ZAGRIZLA ZA NAPADAČA: Portugalci im odgovorili, Terzić je na potezu!

Crvena zvezda je spremna da za napadača izdvoji oko tri miliona evra za obeštećenje

Objavljeno:

Crvena zvezda je u aktivnoj potrazi za napadačem od samog početka prelaznog roka. Nije uspelo angažovanje Artjoma Dzjube iz prijateljskog Zenita, a ni Matea Kasijere koji je završio upravo u šampionu Rusije.

Jedna od glavnih meta na kojoj su čelnici crveno-belih radili poslednjih dana, kako prenosi Telegraf, bio je slovenački reprezentativac Andraž Šporar.

Šporar je bivši igrač Olimpije i Bazela i Sportinga iz Lisabona od 2020. mada je uglavnom igrao na pozajmicama.

Andraž Šporar
foto: AP

Sa portugalskim velikanom ima još tri godine ugovora, a prošle sezone bio je na pozajmici u Midlzbrou, gde je u Čempionšipu na 35 utakmica postigao osam golova.

Zvezda je kontaktirala "Lavove" kako bi pokušala da pronađe zajednički jezik oko angažovanja 28-godišnjeg napadača. Kako se navodi, predlog crveno-belih bio je da Šporar dođe na pozajmicu, uz mogućnost da se u ugovoru stavi i klauzula o obaveznom otkupu.

Međutim, Sporting je tražio da ta obavezna otkupna klauzula nakon isteka pozajmice bude 4,5 miliona evra, što je za Zvezdu u ovom trenutku previše.

Andraž Šporar
foto: EPA/HUGO DELGADO

Podsetimo, Zvezda je Šoprara htela i 2015. i 2018. godine, a po svemu sudeći, ni treća neće biti sreća kada je u pitanju potencijalni angažman Slovenca na Marakani.

Naime, Zvezda je spremna da za napadača izdvoji oko tri miliona evra za obeštećenje, pa ukoliko ne dođe do nekog veleobrta i Sporting ne snizi cenu oko otkupne klauzule, crveno-beli će morati da se okrenu novom rešenju.

Superliga Srbije počinje već za vikend, kada Crvena zvezda u nedelju od 20.00 na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Radnički iz Niša. Beograđani će 2. ili 3. avgusta odigrati svoj prvi meč u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona dok je revanš nedelju dana kasnije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.