U Zvezdi su bili "KESA", a kasnije su PROCVETALI: 8 igrača koji ne žele ni da se sete crveno-belog dresa!
Gabrijel Kleo se dokazao u dresu Partizana, Foto: Starsport©

fk crvena zvezda

U Zvezdi su bili "KESA", a kasnije su PROCVETALI: 8 igrača koji ne žele ni da se sete crveno-belog dresa!

Obično se prave najbolji trensferi koje su učinili Crvena zvezda i Partizan, ali treba se setiti i onih koji su "propali".

Objavljeno:

Dovođeni su kao velika pojačanja, a nisu pokazali ništa po čemu bi bili pamćeni na tribinama "Marakane".

Crvena zvezda je u istoriji imala mnogo promašaja u prelaznim rokovima, pogotovo što se tiče stranih fudbalera koji su u Ljutice Bogdana 1a dolazili kao superzvezde, a odlazili potpuno nečujno.

Da li se nisu snašli zbog pritiska koji nosi crveno-beli dres ili su finansijske situacije bile presudne, nije ni bitno.

Delije ih se sećaju sa gorčinom u ustima, a oni ne žele ni da pomisle na period proveden na "Marakani".

Predstavljamo vam 8 fudbalera kojima je Zvezda bila pogrešna stanica u karijeri.

Ernan Barkos
Ernan Barkosfoto: Starsport©

1. Ernan Barkos

Nastupa je za Zvezdu 2007. - 2008. godine. Zabeleđio je 23 nastupa uz tri gola. Jednom prilikom je izjavio da su ga pojedini saigrači sabotirali i da nisu namerno želeli da mu dodaju loptu. Jedino što je uradio u Zvezdi, a da se pamti jesu dva gola protiv Banata. Promenio je čak 15 klubova nakon Zvezde. 2016. godine došao je i do Sportinga iz Lisabona.

Igrao je čak i za reprezentaciju Argentine.

Nikola Trajković
Nikola Trajkovićfoto: Starsport©

2. Nikola Trajković

Igravši za Zetu dobio je priliku da igra za tadašnju reprezentaciju Srbije i Crne Gore. U Zvezdu je stigao kao veliko pojačanje, međutim, za četiri godine prikupio je jedva 40 nastupa. Kasnije je karijeru nastavio nakratko u Čukaričkom. Karijeru je završio i upustio se u menadžerske vode.

3. Gregorž Bronovicki

Došao je kao veliko pojačanje iz poljske Legije, dok je za vreme provedeno na "Marakani" za dve sezone upisao svega 13 mečeva, a u tom periodu igrao u nacionalnom timu svoje zemlje. Povreda ga je sputala da pokaže šta zna. Za reprezentaciju Poljske odigrao je 14 utakmica.

Bernar Parker
Bernar Parkerfoto: AP

4. Bernard Parker

Doveden je iz Južne Afrike kao uzdanica u ofanzivi, ali je bio nezadovoljan zbog finansija (kašnjenje plate, itd), što je rezultovalo lošim partijama. Kasnije je potpisao za Tvente, ali se u domovini najbolje snašao gde je bukvalno postao legenda Kajzer Čifsa.

5. Frenklin Salas

Jedan od najboljih ekvadorskih klubova poslao je "El Maga" u Beograd da pokaže šta zna. Njega je "povukla ista struja" kao i Barkosa, pa se zbog nezadovoljstva nije pokazao. Za reprezentaciju Ekvadora nastupio je 26 puta uz dva gola.

6. Eli Babalj

Australijanac rođen u Sarajevu preko omladinske škole Pert Glorija dospeo je u Melburn Hart gde je beležio dobre partije. Odatle je poslat u Zvezdu, a za crveno-bele je odigrao gotovo neprimetno, šest mečeva i jedan gol.

Đorđe Despotović
Đorđe Despotovićfoto: Saša Pavlić Koky

7. Đorđe Despotović

Trebalo je da "oživi" svoju karijeru u dresu aktuelnog šampiona, međutim, nije se uklopio u sistem igre, pa je od 2015. godine u Kazahstanu, a uz to sad i veoma bitan član ekipe Astane, koja se bori za ulazak u Ligu šampiona. Trenutno igra za Arsenal iz Tule u Premijer ligi Rusije

Gabrijel Kleo
Gabrijel Kleofoto: Starsport©

8. Gabrijel Kleo

Brazilac je iz portugalskog Olivaiša stigao u Zvezdu kao pojačanje koje treba da menja stvari, a ispalo je da se on promenio u Beogradu. Neprimetan, prešao je u Partizan gde se "osvetio" crveno-belima za tretman kojim nije bio zadovoljan. Ostaje upamćen po partijama iz crno-belog dresa. Postao je državljanin Srbije.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.