KRALJ TRANSFERA GA ODUŠEVIO: "Čovek je NEVEROVATAN! Ovo ni moja žena nije znala!"
Maja Jošida (levo), Foto: EPA/Dan Himbrechts

kako?

KRALJ TRANSFERA GA ODUŠEVIO: "Čovek je NEVEROVATAN! Ovo ni moja žena nije znala!"

Romano već godinama 'žari i pali' transfer scenom

Objavljeno:

Ugledni italijanski novinar Fabricio Romano postao je pravi doktor za fudbalske transfere širom Evrope.

Romano već nekoliko godina 'žari i pali' transfer scenom i gotovo da ne greši kada su informacije s tržišta u pitanju.

Informacija koju je Romano imao o japanskom fudbaleru Maji Jošidi zaprepastila je ovog fudbalera. Objavio je Italijan kako štoper ide u Šalke 04 te da je odbio brojne ponude uključujući onu od turskog Trabzonspora.

Maja Jošida, David Strelec
foto: EPA/Luca Zennaro

Jošida nije mogao da veruje da novinar to zna jer je ponuda turskog šampiona bila apsolutna tajna - tako je bar mislio.

- Ovaj čovek je neverovatan. Pa, ni moja žena nije znala za Trabzonspor - napisao je Jošida i podelio Romanov tvit.

Romano je još jednom potvrdio da je istinski majstor za transfere. Ovog leta već je najavio na desetine, a kako se prelazni rok tek zahuktao, sigurno je da će ih biti još mnogo.

Fabricio Romano - kralj transfera i čudo od čoveka: Sve je počelo od Maura Ikardija

Fabricio Romano je postao poznat po ekskluzivnim informacijama iz sveta fudbala i gotovo da nema šanse da dođe do greške kada on objavi neku informaciju.

Danas je njegova rečenica 'here we go' postala već slavna. Kada je objavi, to znači da je gotovo sigurno kraj transfera i da je potvrda samo pitanje trenutka.

Romano se s 18 godina počeo baviti novinarstvom. Radio je za mali portal u Italiji, a zatim je stigao poziv koji mu je promenio kompletan život.

Fabricio Romano
foto: Profimedia

- Jedan agent me pozvao i rekao mi: Znam da si mlad novinar i ako možeš da mi pomogneš i napišeš jedan tekst o dvojici fudbalera s kojim razgovaram... To su bili Đerard Deulofeu i Mauro Ikardi. Ostao sam u dobrom odnosu s njim i to mi je pomoglo, posebno kada je Ikardi došao u Italiju. Vest o njegovom prelasku u Inter je bila moja prva velika vest - rekao je Romano.

Danas je Fabricio apsolutna zvezda u svijetu transfera. Agenti mu sami javljaju velike transfere, a tokom prelaznog roka on radi gotovo ceo dan.

- Tržište igračima je prava džungla. Uvek očekujte neočekivano svaki dan. Ja takav osećaj volim. Uporedio bih to s utakmicom Lige šampiona, odnosno kada objavite veliku vest, to je kao da date gol u finalu Lige šampiona. Znam da je nemoguće sve informacije imati prvi. Meni je cilj da sam tačan i da ljudi imaju osećaj da kada vide da sam ja to objavio, da znaju da je to zaista tako - objašnjava Romano.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.