SVEĐANI NEĆE MIRNO SPAVATI! Malme došao do minimalnog kapitala, Birmančević postigao gol!
Veljko BIrmančević, Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE

SVEĐANI NEĆE MIRNO SPAVATI! Malme došao do minimalnog kapitala, Birmančević postigao gol!

Potencijalni reprezentativac Srbije pružio je odličnu partiju

Objavljeno: 23:28h

Malme je napravio prvi korak ka drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Međutim, reklo bi se da u redovima švedskog prvaka neće mirno spavati u narednih sedam dana, pošto su u prvom duelu sa islandskim Vikingurom stigli do minimalnog kapitala - 3:2.

Imao je tim srpskog stručnjaka Miloša Milojević mnogo više prilika, zaslužio je čak i ubedljivije da slavi, ali pitanje je šta bi bilo da Islanđani u svojim redovima nisu imali naivnog provokatora. Kada je spretnom reakcijom u 38. minutu napadač Vikingura Kristali Ingason izjednačio rezultat, napravio je neoprostiv greh. Otišao je do tribine krcate Malmeovim navijačima i provocirao. Dovoljno za drugi žuti karton i isključenje.

Malme je od tog momenta bio još dominantniji. Potencijalni reprezentativac Srbije Veljko Birmančević pružio je odličnu partiju. Učestvovao je u akciji kod prvog gola, da bi pogotkom u 83. minutu nagovestio da se vraća u nekadašnju formu.

Veljko Birmančević
foto: Profimedia

Upario je Miloš Milojević u špicu napada Birmančevića i nekadašnjeg člana PSV-a Ola Toivonena. Srbin je imao široko polje delovanja, razvlačio islandsku odbranu na oba boka, dok je Toivonen demonstrirao poseban goleterski instinkt. Kao mnogo puta u dosadašnjoj karijeri. Upravo je Toivonen u 42. minutu trzajem glavom doneo novu prednost Šveđanima. Slutilo je da utakmica ide u jednom pravcu, i da će Vikingur sa igračem manje doživeti pravu katastrofu.

Međutim, ni posle pogotka Veljka Birmančevića gosti se nisu predavali. Želeli su da ostanu živi pred revanš na svom stadionu. I nagrađeni su za upornost, pogotkom Guđansona.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 1. KOLO, PRVI MEČEVI:

Utorak: Pjunik - Kluž 0:0

Malme - Vikingur 3:2

Ludogorec - Sutjeska 2:0

Balkani - Žalgiris 1:1

Leh - Karabag 1:0

TNS - Linfild 1:0

Šamrok - Bohemians 3:0

Škupi - Linkoln 3:0

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.