ISPOVEST BEGOVIĆA: GOLMAN KOJI JE DAO GOL PREKO CELOG TERENA! Zašto nije otišao u Liverpul, NJIHOVA KLETVA (VIDEO)
Jedan od najlegendarnijih golova zabeležio je; Asmir Begović, Foto: Reuter/John Sibley

njih je to koštalo mnogo više nego njega!

ISPOVEST BEGOVIĆA: GOLMAN KOJI JE DAO GOL PREKO CELOG TERENA! Zašto nije otišao u Liverpul, NJIHOVA KLETVA (VIDEO)

Liverpul se nije opredelio za bosanskog golmana, kao da je sebe obavio nekom kletvom, jer su naredna dva golmana bili prepoznatljivi po svojim učestalim greškama

Objavljeno: 16:03h

Bosanski golman Asmir Begović gostovao je pre nekoliko dana u podkastu engleskog portala "TalkSport", te je otkrio nekoliko zanimljivih stvari iz svoje karijere.

Begović je na početku pričao o minuloj sezoni u Evertonu s kojim je uspeo uz dosta muke da izbori opstanak u Premijer ligi.

Asmir Begović
foto: AP

Iako se nije previše nabranio u prošloj sezoni, iskusni golman će i naredne sezone da brani u Evertonu jer je klub produžio ugovor na još godinu dana. Begović je rezerva Džordanu Pikfordu, ali očigledno je da s tim nema problema.

Međutim, Begović je sve iznenadio kada je otkrio da je pre devet godina bio na korak od saradnje sa Liverpulom, ali da je tada ipak ostao u Stouk Sitiju.

JOŠ JEDAN NA "IĆ" U MILANU: Zlatan dovodi novog Balkanca na San Siro!

Redsi su bili ozbiljno zainteresovani da dovedu bosanskog golmana koji je tada bio na vrhuncu karijere i branio je sjajno u Stouku i reprezentaciji. Kontak je ostvaren, ali na kraju su vicešampioni Evrope ipak doveli Simona Minjolea.

Liverpul je tražio tada zamenu za Pepa Reinu i Begović je zaista bio na korak od odlaska na Enfild, ali se nažalost to nije obistinilo.

Pepe Reina
foto: EPA/Peter Powell

- Liverpul je tada bio baš zainteresovan. Birali su između mene i Minjolea. Imao sam tada još tri ili četiri godine ugovora sa crveno-belima i tražili su zaista previše novca za mene. Dok je on, sa druge strane, imao samo godinu ugovora sa Sanderlendom i mogli su da ga dobiju za dosta manje novca nego mene - rekao je Begović i pritom dodao:

- Pregovori su trajali neko vreme, ali sam kasnije dobio vest da su kupili Mignjolea. Odlučili su se za njega jer su dobili bolje uslove i dali su dosta manje novca nego što bi to bio slučaj da su izabrali mene. Bio sam zaista blizu da odem u Liverpul, ali eto, nije bilo suđeno - završio je iskusni golman

Begović je proveo još dve sezone u Stouku, u čijem je dresu dao legendarni gol sa celog terena, a onda je na leto 2015. godine potpisao za Čelsi. Mignjole je proveo nekoliko sezona na Enfildu, ali je često grešio. Da stvar bude još gora njega je zamenio Loris Karius koji je bio još veći "kikser".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.