VREME NE LEČI BAŠ SVE! Prečka se i dalje trese: TEŠKO DA ĆEMO JE IKADA PREBOLETI! (VIDEO)
Predrag Mijatović, Foto: Printscreen

na današnji dan

VREME NE LEČI BAŠ SVE! Prečka se i dalje trese: TEŠKO DA ĆEMO JE IKADA PREBOLETI! (VIDEO)

Na današnji dan, 29. juna 1998. fudbalska reprezentacija Jugoslavije nije uspela da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Francuskoj 1998., pošto je u osmini finala, u Tuluzu, poražena od Holandije sa 2:1 (1:0).

Objavljeno:

Selektor Slobodan Santrač je "lalama" suprotstavio formaciju sa samo jednim napadačem, Predragom Mijatovićem, a kasnije je objašnjavao kako je to bila taktička postavka 4-4-1-1. U praksi je to više ličilo na 8-1-1:

Kazna za takav pristup stigla je u 38. minutu, kada je Ivicu Kralja savladao Denis Bergkamp. Šta se desilo u pauzi, nije poznato, tek, plavi su na samom početkom drugog poluvremena izjednačili, a onda propustili priliku da naprave potpuni preokret.

Prvo je Slobodan Komljenović, na centaršut Dragana Stojkovića u 48. minutu glavom matirao Van der Sara, a svega tri minuta kasnije, španski sudija Garsija Aranda dosudio je penal posle naizgled bezazlenog starta na Jugoviću u šesnaestercu Holandjana.

Predrag Mijatović, koji je na Mundijal došao ovenčan slavom strelca jedinog gola u finalu Lige šampiona Real - Juventus, prišao je lopti, snažno šutnuo i pogodio prečku!

"Lale" su opet uspostavile dominaciju, plavi su se našli u "mišjoj rupi" i pravo je čudo da su izdržali do 90. minuta, u kom je Edgar Davids udarcem po zemlji sa dvadesetak metara doneo Holandiji pobedu od 2:1 i plasman u četvrtfinale.

Espreso/Reprezentacija


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.