ŽIVKOVIĆ JUNAK ZVEZDINOG PREOKRETA: Crveno-beli u samom finišu meča izašli na kraj sa slovenačkom ekipom!
Rišairo Živković, Foto: Profimedia

ima vremena da se ispravi

ŽIVKOVIĆ JUNAK ZVEZDINOG PREOKRETA: Crveno-beli u samom finišu meča izašli na kraj sa slovenačkom ekipom!

I ponovo je strelac bio Rišairo Živković. Odigrao je dupli pas sa Milanom Pavkovim i pogodio veoma precizno donji desni ugao gola slovenačke ekipe

Objavljeno: 21:18h

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su slovenački Bravo rezultatom 2:1 u prvoj pripremnoj utakmici u Sloveniji.

Na odličan način otvorili su utakmicu izabranici Dejana Stankovića. Već u drugom minutu crveno-beli su stigli do velike šanse, kada je Ohi, na asistenciju Aleksandra Kataija, imao pravi zicer, ali mu je golman slovenačke ekipe odbranio taj udarac. Pravo je čudo kako Norvežanin tada nije doveo svoju ekipu u prednost.

Samo tri minuta kasnije nova prilika, i ponovo je Ohi u glavnoj ulozi, ali ovoga puta njegov udarac glavom izbacuje sa gol linije jedan od defanzivaca Brava.

Nastavila je Zvezda da pritiska protivnika, i već u 12. minutu viđena je i treća velika šansa za crveno-bele, ali ovoga puta umesto Ohija u glavnoj ulozi našao se Mirko Ivanić. Zvezdina "četvorka" je u situaciji 1 na 1 sa golmanom tukla pravo u čuvara mreže, pa je tako prošla još jedna šansa crveno-belih.

I odmah je stigla kazna na drugoj strani. Nakon odbrane golmana Brava razvio se kontra-napad, koji se završio penalom za Slovence. Milan Rodić je uklizao u nameri da izblokira udarac, ali mu je ruka ostala na travi i sudija je pokazao na belu tačku odakle je Martin Kramarič bio precizan.

FK Crvena zvezda, Radovan Pankov, Rišairo Živković
foto: Starsport©

Od tog trenutka Stankovićeva ekipa nije izgledala isto kao u prvih 12 minuta. Igrala je Zvezda daleko slabije, bez pravih prilika, pa je bilo očigledno da je taj gol Brava demoralisao crven-bele.

Na početku drugog poluvremena isključen je Dejan Stanković, koji je ušao u verbalni konflikt sa glavnim sudijom meča. I u prvom poluvremenu je bio šef struke crveno-belih nervozan, a drugi deo igre morao je da gleda sa tribina.

Izjednačenje, i ispostaviće se konačan rezultat, bilo je delo Rišaira Živkovića koji je na fantastičan način savladao golmana Brava u 63. minutu. Gol vredan gledanja više puta.

Do kraja meča Zvezda je bila ta koja se pitala na terenu, stvarala šanse i baš kad se činilo da će se meč završiti nerešenim rezultatom, u trećem minutu nadoknade Zvezda je preokrenula.

I ponovo je strelac bio Rišairo Živković. Odigrao je dupli pas sa Milanom Pavkovim i pogodio veoma precizno donji desni ugao gola slovenačke ekipe.

Dejan Stanković sigurno može da bude zadovoljan igrom Holanđanina, koji je od dolaska u crveno-bele redove pružao izuzetno blede partije, pa je ovo možda i najava njegovog buđenja.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.