ČEFERIN NAJAVIO PROMENU SVIH TAKMIČENJA: A jedna njegova izjava će posebno prijati svim Zvezdinim navijačima
Aleksandar Čeferin, Foto: EPA/Angel Diaz

zanimljivo

ČEFERIN NAJAVIO PROMENU SVIH TAKMIČENJA: A jedna njegova izjava će posebno prijati svim Zvezdinim navijačima

Takođe, prvi čovek UEFA veruje i da će naš nacionalni tim imati zapažen učinak na Svetskom prvenstvu u Kataru

Objavljeno:

Od prošle sezone UEFA je pokrenula još jedno klupsko takmičenje, Ligu konferencija čiji je prvi šampion postala Roma, pobedom u finalu nad Fejenordom u Tirani.

Tokom aktuelnog boravka u Beogradu gde je njegov otac juče promovisao svoju knjigu, prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin je u razgovoru za TV Arena sport istakao da je Liga konferencija premašila sva očekivanja, ali je i podsetio da će se evropska klupska takmičenja u sadašnjem formatu održavati samo do 2024. godine, kada će se sve promeniti.

- Liga konferencija je prevazišla sva naša očekivanja. Pre početka takmičenja su nam govorili kako je to liga za male ekipe, a posle finala su nam zamerili kako je odigrano na premalom stadionu. To takmičenje se pokazalo kako sjajno i mi smo zadovoljni. Imamo još mnogo ideja, pre svega od 2024. godine kad će sva tri klupska takmičenja promeniti dosadašnje formate - rekao je Čeferin.

Na sajtu Arene sport je izdvojena i Čeferinova izjava i o tome što će Srbija od sledeće sezone imati direktnog učesnika grupne faze Lige šampiona.

Aleksandar Čeferin
foto: EPA/Marco Betorello

- To je odlična stvar da se klub koji je bio evropski šampion vraća na ovakav način. To je dobro za srpski fudbal, jer ako imaš klub koji igra Ligu šampina onda svi klubovi dobijaju novac - rekao je Čeferin, a prenela Arena sport.

Takođe, prvi čovek UEFA veruje i da će naš nacionalni tim imati zapažen učinak na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Srbija ima odličnu ekipu koja može da postigne gol svakoj ekipi, ali može i da ga primi od svakoga. Nadamo se da ćete u Kataru dati više golova nego što ćete ih primiti - zaključio je Čeferin.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.