RONALDO PREVAZIŠAO DOLARE I EVRE - ŠIRI BOGATSVO U KRIPTO SVET: Kristijano potpisao ugovor sa Bajnensom!
Kristijano Ronaldo, Foto: Profimedia

novac je novac

RONALDO PREVAZIŠAO DOLARE I EVRE - ŠIRI BOGATSVO U KRIPTO SVET: Kristijano potpisao ugovor sa Bajnensom!

U pitanju je najveća svetska berza kriptovaluta

Objavljeno:

Bajnens ("Binance"), najveća svetska berza kriptovaluta po obimu trgovanja, saopštila je u četvrtak da je potpisala partnerstvo sa Kristijanom Ronaldom za promociju nezamenljivih tokena (NFT), prenosi Rojters.

Kao deo višegodišnjeg sporazuma, portugalska fudbalska zvezda i Bajnens kreiraće seriju NFT kolekcija za prodaju na platformi kompanije, saopštila je berza kriptovaluta, dodajući da će prva kolekcija biti objavljena kasnije ove godine.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

NFT je digitalna imovina koja postoji na blokčejnu, evidenciji transakcija koja se čuva na umreženim računarima, a blok lanac služi kao javna knjiga, omogućavajući svakome da proveri autentičnost NFT-a i proveri ko je vlasnik.

Pogoršanje raspoloženja investitora prema rizičnoj imovini dovelo je do pada kriptovaluta, uključujući bitkoin, a takođe se prelilo i na NFT, koji je eksplodirao u popularnosti prošle godine.

Kripto kompanije su se oslanjale na sportska partnerstva u pokušaju da postanu mejnstrim. Prošle godine, Cripto.com je potpisao ugovor od 700 miliona dolara da preimenuje Stejpls centar u Los Anđelesu u "Cripto.com Arena", dok je kripto berza FTKS Trading Ltd prodala udeo kvoterbeku Nacionalne fudbalske lige Tomu Brejdiju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.