OVO JE SKRIVENI RAZLOG ZBOG KOJEG ZVEZDA DOVODI IGRAČE IZ AFRIKE? Ovaj kontinent naselio Marakanu!
Crvena zvezda je odbranila duplu krunu, sada slede pojačanja, neka su sa afričkog kontinenta, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

U KORAKU SA MODERNIM FUDBALOM

OVO JE SKRIVENI RAZLOG ZBOG KOJEG ZVEZDA DOVODI IGRAČE IZ AFRIKE? Ovaj kontinent naselio Marakanu!

Taktički potez beogradskog kluba

Objavljeno: 13:47h

Nije neprimetno da se igrački kandar Crvene zvezde popunjava u najvećem procentu sa igračima iz Afrike, barem kada su u pitanju stranci, tako da u redovima crveno-belih možemo da primetimo imena poput: Ben, Kangva, Kanga, Sanogo, itd...

Zvezda je započela,održava i veruje u svoj trend dovođenja igrača sa Crnog kontinenta. Postalo je sasvim normalizovano da se u redovima crveno-belih dovede igrač iz Afrike koji nakon par utakmica, sa svojom željom, brzinom, eksplozivnošću zapao za oko navijačima i krenuo da postiže znatne doprinose za klub.

KATASTROFA ZA CRVENU ZVEZDU: Važan igrač doživeo TEŠKU povredu, propušta start sezone!

Kangva i Bukari su samo nastavak niza od Boaćija, Kange, Bena i Sanogoa.

No, koja je poenta stručnog štaba kod ovakvih transfera...

Dejan Stanković, Zvezdan Terzić
foto: FK Crvena zvezda

Skauti Zvezde u afričkim igračima vide snagu, brzinu, talenat i mobilnost, sve ono što je postala meta modernog fudbala. Na primerima prethodnika pokazalo se da je šampion Srbije napravio pun pogodak, pa je i ovaj prelazni rok nastavio da akcentuje transfere afričkim igračima.

Genetika igrača sa Crnog kontinenta je ono najprivlačnije svim klubovima. U svakom vide novog Manea, Obamejanga, Osimena... U eri kada se fudbal ubrzava logičan je odabir onih koji su bez konkurenata u sprintu i na duge staze. Time se vode u Zvezdi pa ćemo u narednim godinama sasvim sigurno nastaviti da svedočimo ovom delotvornom trendu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.