SKANDAL U PREMIJER LIGI: Pokrenuta istraga oko NAMEŠTANJA, u središtu je ALBANSKI PROVOKATOR, kapiten Švajcarske!
Momenat kad Mariner kažnjava Džaku javnom opomenom, Foto: Profimedia

zna se sporni detalj

SKANDAL U PREMIJER LIGI: Pokrenuta istraga oko NAMEŠTANJA, u središtu je ALBANSKI PROVOKATOR, kapiten Švajcarske!

FA, pišu dalje engleski mediji, nije otvorila istragu protiv Džake, ali je obaveštena i u pripravnosti je da reaguje na osnovu onoga što bude dobila od pomenute kriminalističke agencije koja vodi slučaj

Objavljeno:

Fudbaler Arsenala i reprezentativac Švajcarske, Granit Džaka, nalazi se pod istragom posebnog odeljenja engleske kriminalne policije zbog sumnje da je upleten u kladioničarsku prevaru, prenosi "San".

Vezista albanskog porekla se sumnjiči da je namerno dobio žuti karton u poslednjih deset minuta meča sa Lidsom 18. decembra prošle godine pri rezultatu 4:1 za "Tobdžije", a alarm je izazvala neobično velika uplata u iznosu od čak 52.000 funti da će dobiti karton na toj utakmici u pomenutom periodu, prenose engleski mediji.

Fudbalska asocijacija Engleske je naložila istragu povodom ovog slučaja nakon što su do čelnika Saveza stigle informacije o neobičnim "aktivnostima" vezanim za pomenuti meč.

Džaka je na toj utakmici zaradio žuti karton od strane sudije Andrea Marinera u 86. minutu zbog odugovlačenja igre prilikom izvođenja slobodnog udarca.

Snimak tog momenta pokazuje da je Džaka 20 sekundi stajao pored lopte duboko na polovini svog tima bez ikakve želje da izvede udarac, sve dok mu sudija nije prišao i pokazao javnu opomenu.

Sumnjiva opklada je uplaćena preko vebsajta koji omogućava kladioničarima da se, između ostalog, klade imeđu sebom, a "srećnom" igraču uplata na žuti karton za Džaku donela je 250.000 funti!

Vodeći bukmejkeri su obavestili Fudbalsku federaciju Engleske o visokoj uplati na igru koja daleko prevazilazi prosečne sume novca koje se obično polažu na ovu i slične igre tokom utakmice. Još jedan podatak koji navodi na sumnju da ovde nisu bila "čista posla" je kvota za pomenutu igru, koja je bila veća u poslednjih deset minuta nego pre slobodnog udarca koji je izveo Džaka, zbog kog je i dobio žuti karton, mada to i nije čudno jer je ostalo manje vremena do kraja utakmice.

FA, pišu dalje engleski mediji, nije otvorila istragu protiv Džake, ali je obaveštena i u pripravnosti je da reaguje na osnovu onoga što bude dobila od pomenute kriminalističke agencije koja vodi slučaj. Zanimljivo je da je Džaka najnedisciplinovaniji igrač Arsenala sa deset žutih kartona i dva crvena prošle sezone, a na Tviteru je njegovo ime najčešće iu odgovorima na pitanje "Kog igrača izvesti iz igre kad ima žuti karton?".

Doduše, očigledno je i da su ga arbitri Premijer lige "uzeli na zub", pošto zadnji vezni i zdrugih velikana naprave mnogo veći broj prekršaja po utakmici, ali prođu često bez kartona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.