ON JE BIO RONALDINJOVA NOĆNA MORA: "To je bila fudbalska lekcija koju nikad u životu nisam dobio"
Ronaldinjo "čarobnjak" fudala, važi za jednog od najtalentovanijih igrača, Foto: EPA/Paulo Fonseca

i od najboljeg postoji bolji

ON JE BIO RONALDINJOVA NOĆNA MORA: "To je bila fudbalska lekcija koju nikad u životu nisam dobio"

Ono što je Ronaldinjo radio svim svojim rivalima, njemu je uradio samo jedan čovek.

Objavljeno:

Generalni utisak o Ronaldinju je da važi za igrača koji je pružao publici najatraktivniji i umetnički segment fudbala. Na zavidnom nivou je igrao od 2002. do 2007. godine, nakon čega je počeo pad u formi.

Brazilca i danas mnogi njegovi fanovi smatraju najvećim čarobnjakom u istoriji fudbala, ali ipak da je pokazao profesionalniji odnos mogao je da dobije status "vanzemaljca" poput Kristijana Ronalda i Lea Mesija.

Tokom njegove karijere, on bi na terenu bio glavna atrakcija. Izuzetak je možda samo jedan meč kada je Brazilac doživeo pravo poniženje.

Na Svetskom prvenstvu 2006. godine, Brazil je bio glavni favorit sa neverovatnom ekipom čiji su napad činili Ronaldo, Ronaldinjo, Adriano i Kaka.

RONALDINJO SPASIO SPRSKOG RIJALITI POBEDIKA OD ZATVORA I JEZIVIH BATINA: "Da njega nije bilo bio bih MRTAV"

Brazilci su zaustavljevni u četvrtfinalu kada su naleteli na Zinedin Zidana. Francuzi su meč dobili sa 1:0 uz gol Tjeri Anrija.

Međutim, prvo ime utakmice je bio tada 34-godišnji Zidan, koji je pružio partiju kao iz udžbenika. Polazilo mu je sve što je zamislio i za Brazilce je bio noćna mora.

"Kada smo 2006. godine izgubili od Francuske, tokom utakmice smo se osećali kao da igramo samo protiv Zidana. To je bila fudbalska lekcija koju nikad u životu nisam dobio", rekao je Ronaldinjo svojevremeno.

Ipak, taj turnir se za Zidana završio neslavno, pošto je isključen u finalu kada je glavom udario Marka Materacija zbog vređanja. Trikolori su protiv Italijana izgubili nakon penal ruleta.

Francuz je dugo godina bio fudbalski broj 1 i nešto stariji ljubitelji fudbala ga sasvim opravdano smatraju najboljim u istoriji ove igre.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/UEFA

Nekako nakon Mundijala u Nemačkoj počeo je i pad u karijeri Ronaldinja, te nije pružao partije kao ranije. Nakon Barselone usledio je angažman u Milan, zatim je bio na nekoliko avantura u Brazilu. Od fudbala se oprostio pre sedam godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.