ZVEZDA SE ISPRSILA ZA VELIKO POJAČANJE: Nije se proslavio u prethodne 2 sezone, DA LI SE ISPLATI? (ANKETA)
Osman Bukari (desno), Foto: EPA/Sebastien Nogier

da ne bude kao sa falkom, živkovićem i bakajokom?

ZVEZDA SE ISPRSILA ZA VELIKO POJAČANJE: Nije se proslavio u prethodne 2 sezone, DA LI SE ISPLATI? (ANKETA)

Osman Bukari će postati peti najskuplji fudbaler u istoriji Crvene zvezde, prema izveštajima

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde su uveliko na pripremama na Zlatiboru, a sportski sektor ne gubi vreme kada je reč o pojačanjima za pohod na Ligu šampiona.

Nakon dolaska Kingsa Kangve iz Arsenala iz Tule, koji je stavio četvorogodišnji paraf, sve je navodno dogovoreno i sa Osmanom Bukarijem.

Prema trenutnim informacijama, samo lekarski pregledi dele Bukarija od potpisa sa Zvezdom, dok su svi ostali detalji, na čelu sa platom, već dogovoreni.

Zvezda će Gentu platiti obeštećenje od dva miliona evra za reprezentativca Gane, dok će plata za Bukarija biti 500.000 evra uz dodatne bonuse. Belgijanci će uz obeštećenje dobiti i 10% od naredne prodaje.

Osman Bukari će postati peti najskuplji fudbaler u istoriji Crvene zvezde, posle Ričmonda Boaćija, Takajukija Suzukija i Nemanje Motike, koji su plaćeni pola miliona više,kao i Matea Garsije koji je koštao 2,2 miliona evra.

Zvezda je pažljivo tražila naslednika El Fardua Bena, s obzirom da za najveće izazove Zvezdi treba brzina po krilu, a izbor je pao na 24-godišnjeg Bukarija, koji bi čak mogao i da se nađe na spisku putnika za Svetsko prvenstvo u Kataru, kao član reprezentacije Gane.

Osman Bukari (levo) u dresu Nanta
Osman Bukari (levo) u dresu Nantafoto: EPA/Sebastien Nogier

Do sada je odigrao pet utakmica za "Crne zvezde" i postigao jedan gol, a upravo je počeo da dobija šansu u poslednjih nekoliko meseci nakon nastupa u Francuskoj gde je igrao za Nant prošlu sezonu na pozajmici.

"Kanarinci" su imali opciju otkupa, ali očigledno nije baš impresionirao upravu kluba. Na 24 utakmice u Ligi 1 postigao je dva gola. Ne može se reći ni da mu je prva sezona u Gentu bila uspešna, s obzirom da je 23-godišnjak već za sledeće poslat u Nant.

Samim tim, postavlja se pitanje da li Bukari opravdava visoku cenu ili će se ispostaviti kao Živković, Bakajoko ili Falko...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.