PARTIZAN SAZNAO POTENCIJALNE RIVALE: Put do Lige Evrope težak od starta!
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

žreb za ligu šampiona

PARTIZAN SAZNAO POTENCIJALNE RIVALE: Put do Lige Evrope težak od starta!

Utakmice prvog kola kvalifikacija zakazane su za 5. i 6, odnosno 12. i 13. jula, a druge runde 19. i 20. jula, odnosno, 26. i 27. jula

Objavljeno:

U Nionu je održan žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Srpski predstavnik Crvena zvezda kreće od trećeg kola, pa joj ovo izvlačenje kuglica nije bilo toliko interesantno, koliko jeste Partizanu jer je dobio dva para od kojih će jedan poražen biti njegov rival u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Krenimo, onda, od te ligaške staze, u kojoj je žreb odlučio da se sastanu Mitjilend i AEK Larnaka, odnosno, Dinamo Kijev i Fenerbahče.

Čini se da će poraženi iz prvog para biti mnogo lakši rival Partizanu od drugog para, koji bi bio favorit u odnosu na crno-bele. Ali, ne treba zaboraviti da je Mitjilend poslednjih godina beležio zapažene rezultate u Evropi, kao i da nekad realno kvalitetniji timovi ispadnu u ranim fazama kvalifikacija jer im treba vremena da podignu formu.

FK Partizan
foto: Starsport©

Kada je reč o stazi šampiona, tu se izdvaja duel Makabija iz Haife i Olimpijakosa kao svojvrstan derbi.

Dinamo Zagreb može da kaže da je imao sreće, pošto je za rivala dobio pobednika duela prve runde između makedonskog Škupija i gibraltarskog Linkolna.

Utakmice prvog kola kvalifikacija zakazane su za 5. i 6, odnosno 12. i 13. jula, a druge runde 19. i 20. jula, odnosno, 26. i 27. istog meseca.

Kvalifikacije za Ligu šampiona, 2. kolo:

Mitjilend (Danska) - AEK Larnaka (Kipar) i Dinamo Kijev (Ukrajina) - Fenerbahče (Turska)

Tobol (Kazahstzan)/Ferencvaroš (Mađarska) – Slovan Bratislava (Slovačka)/Dinamo Batumi (Gruzija) Dinamo Zagreb (Hrvatska) – Škupi (Makedonija)/Linkoln Red Imps (Gibraltar) Leh Poznanj (Poljska)/Karabag (Azerbejdžan) – Cirih (Švajcarska) Helsinki/RSF (Letonija) – Viktorija Plzenj (Češka) Balkani (tzv. Kosovo)/Žalgiris (Litvanija) – Malme (Švedska)/pobednik preliminarne runde Nju Sejnts (Vels)/Linfild (Severna Irska) – Bode (Norveška)/KI Klaksvik (Farska Ostrva) Ludogorec (Bugarska)/Sutjeska Nikšić (MNE) – Šamrok Rovers (Irska)/Hibernijans (Malta) Makabi Haifa (Izrael) – Olimpijakos (Grčka) Maribor (Slovenija )/Šahtjor Soligorsk (Belorusija) – Zrinjski (BiH)/Šerif (Moldavija) Pjunik (Jermenija)/Kluž (Rumunija) – Didelanž (Luksemburg)/Tirana (Albanija)

Polufinale preliminarne runde:

Levadija (Estonija) – Vikingur (Island) La Florita (San Marino) – Interklub Deskaldes (Andora)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.