FILMSKA PRIČA LEGENDARNOG NAPADAČA: Zabijao na terenu i u krevetu, šurovao sa mafijom, a sada prodaje KONDOME!
Fausto Asprilja, bogata životna priča jedne legende u svetu fudbala, Foto: printscreen/sportsport.ba

PRIČA BEZ DOSADNOG MOMENTA

FILMSKA PRIČA LEGENDARNOG NAPADAČA: Zabijao na terenu i u krevetu, šurovao sa mafijom, a sada prodaje KONDOME!

Mnogi misle da su moj život bile samo žene, droga i alkohol, ali sam 17 godina igrao na vrhunskom nivou i osvojio 9 trofeja - poručio je Kolumbijac

Objavljeno: 07:10h

Ono što je Faustino Asprilja doživeo za 20 godina karijere, tokom kojih je osvojio devet međunarodnih trofeja, vrlo lako bi mogao da se pretoči u odličan film. Genijalan na terenu, sposoban za neverovatne poteze, ali i van njega ušli su u istoriju, a neki vanfudbalski su izdaje, zabave, pucanje vatrenim oružjem i trgovina drogom.

Asprilja je u fudbalu ostao upamćen kao legendarni reprezentativac Kolumbije te nekadašnji napadač Njukasl junateda i Parme koji su tada igrali važnu ulogu u evropskom fudbalu.

"Da sam igrao za Juventus, Milan ili Inter osvojio bih Zlatnu loptu, jer ako je to, uz dužno poštovanje, uspelo Pavelu Nedvedu, što ne bi i meni...", rečenica je jednog od najkontroverznijih fudbalera u istoriji.

Svoje najbolje godine je proveo igrajući za Parmu, klub koji je preko noći postao noćna mora za velikane evropskog fudbala, čije boje su branili Bufon, Tiram, Kanavaro, Krespo...

LEGENDA SVETSKOG FUDBALA SPAŠAVA SVET: Ne brinite za nestašicu kondoma, imam ja fabriku! Dva po ceni jednog!

Bio je u stanju da sve uključi u svoje zabave. Igrači mu nisu znali reći ne. Tako je jednu noć uoči važne utakmice protiv Napolija proveo kozumirajući alkohol i seks. Jednostavno nije se štedeo. A pre utakmice finala Kupa Kupova pojavio se sa slomljenom nogom, jer se u Kolumbiji posvađao s vozačem autobusa koji mu je presekao put.

Karijeru je nastavio u Njukasl junajtedu, gde je proveo dve godine, pa se opet vratio u Parmu. Tada mu je trener bio Alberto Malesani i s njim je imao problema.

"Više smo mi njemu objašnjavali nego on nama. Nakon jednog treninga je digao ruke od nas, mi smo došli na utakmicu i pobedili. Osvojili smo tri trofeja za 100 dana", rekao je Asprilja.

"Mnogi misle da su moj život bile samo žene, droga i alkohol, ali sam 17 godina igrao na vrhunskom nivou i osvojio 9 trofeja.

Asprilja opleo po Argentincima: Kako Mesi da igra sa gomilom magaraca, trgovaca i pekara? (FOTO)

Kada je igrao u Čileu na jedan trening je došao s pištoljem. Oružje je bilo njegova strast što i ne čudi pošto je odrastao u Medeljinu, gde je vladao čuveni Eskobar. Asprilja je 2008. godine bio uhapšen jer je pucao na policiju.

Pamti se i njegova tuča sa legendarnim golmanom Čilevertom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1998. godine. Paragvajac je pljunuo Asprilju, a ovaj mu je uzvratio i obojica su bili isključeni.

Posle toga je kolumbijska mafija pitala Asprilju da li treba ubiti Čilaverta, a napadač im je u svom stilu odgovorio: "Jeste li normalni? Ono što se desi na terenu, ostaje na terenu."

Nakon penzionisanja pojavio se na nekoliko humanitarnih mečeva i nije ostao previše u fudbalu pošto je počeo da se bavi proizvodnjom i prodajom kondoma.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.