MRKELA ŽALI ZBOG GAJIĆA, ALI JE POTVRDIO: Gobeljić ostaje! A što se tiče Rodića...
Mitar Mrkela, Foto: Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

jasna politika kluba

MRKELA ŽALI ZBOG GAJIĆA, ALI JE POTVRDIO: Gobeljić ostaje! A što se tiče Rodića...

U Zvezdi smatraju da nema pravog beka na tržištu

Objavljeno:

Povodom početka pripremama za sledeću sezonu, koja počinje već 9. jula utakmicom Superlige, a u kojoj Crvena zvezda brani opet duplu krunu i ima za cilj plasman u grupnu fazu Lige šampiona, novinarima su se obratili ljudi iz kluba.

Trener Dejan Stanković je potvrdio odlazak važnog igrača, Milana Gajića, dok je generalni direktor Zvezdan Terzić najavio više pojačanja, a prvo već sledeće nedelje.

Sportski direktor Mitar Mrkela žali što je došlo do rastanka sa Gajićem.

- Ja mislim da je priča završena. Gajiću smo ponudili novi ugovor, ali je pronašao klub u inostranstvu. To je završena priča, meni je iskreno žao. On je moje dete iz OFK Beograda, iz čuvene generacije sa Novog Zelanda. Žao mi je što je otišao.

Osvrnuo se i na produžetak ugovora Marka Gobeljića.

- Gobeljić ostaje. Negde sam pročitao da nije produžio ugovor, njemu je on ponuđen u isto vreme kad i Gajiću. On je danas potpisao na dve godine. Falko će ostati u Italiji još neko vreme, njegova je želja da nađe klub u Italiji, to će bolje uraditi ako se nalazi tamo, nego ovde. Trebalo je da bude još više, vratili smo Lučića sa pozajmice, Mustafu, Radulovića, Stanića, koji su bili sa nama, drago mi je da su naši reprezentativci izborili plasman na Evropsko prvenstvo, čestitao sam im na tom uspehu, nadam se da će nas obradovati i doneti trofej. Čim se završe obaveze na EP, priključiće se prvom timu.

Marko Gobeljić
foto: Starsport

Nije u planu da se pronađe desni ili levi bek na silu, istakavši da je Milan Rodić neprikosnoven, što je naglasio i Terzić.

- Nećemo tražiti desnog beka, jako je teško naći ga, pogotovo ako je to domaći igrač, vidite da nema ni desnih, ni levih bekova. Poslednjih sedam-osam generacija nema pravog beka, a da dovedemo stranca u zamenu za Rodića, nema smisla. Zadovoljni smo, videćemo šta dolazi iz mlađih kategorija, ako se ukaže prilika, reagovaćemo, ali to nije prioritet - kaže Mrkela.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.