TERZIĆ NAJAVIO PRVO POJAČANJE ZVEZDE: Više ne dajemo 5 ILI 7 BODOVA FORE Partizanu, bićemo šampioni ponovo! (VIDEO)
Zvezdan Terzić, Foto: Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

nije jedino!

TERZIĆ NAJAVIO PRVO POJAČANJE ZVEZDE: Više ne dajemo 5 ILI 7 BODOVA FORE Partizanu, bićemo šampioni ponovo! (VIDEO)

Generalni direktor Crvene zvezde je samouveren pred početak nove sezone i letnji prelazni rok

Objavljeno: 19:15h

U FK Crvene zvezde danas je obavljena prozivka prvotimaca pred pripreme na Zlatiboru.

Ovim povodom medijima su se obratili trener Dejan Stanković, sportski direktor Mitar Mrkela i generalni direktor Zvezdan Terzić.

Terzić je samouveren pred početak nove sezone i letnji prelazni rok.

- Danas kako običaji nalažu, sačekali smo igrače, predočili im očekivanja, rekli smo da se ponavljamo uvek sa pričom, ciljevima, rezultatima... Najteže je ponavljati se sa dobrim rezultatima. Ova sezona je specifična, čeka nas jedna sezona gde možemo dva puta da izborimo plasman u Ligu šampiona. Sada u avgustu, a onda tokom prvenstva i za narednu sezonu. Očekivanja su sve veća iz godine u godinu, što pokazuje i rang lista, sada smo 34. u Evropi, sa mnogo koeficijenata, mi beležimo velike prihode od UEFA i mislim da dugoročno gledano Zvezda neće biti u problemu finansijski. Igrači su svesni da sve zavisi od nas, kratke su pripreme, startujemo već 9. jula sa prvenstvom. Naglasio sam da ne možemo da damo pet ili sedam bodova fore Partizanu. Moramo maksimalno da idemo od početka, kvalitet je na našoj strani, ulazimo kao favorit u prvenstvo i nemam uopšte dilemu da li ćemo biti šampioni opet.

1 / 5 Foto: Starsport©

Prvo pitanje za njega je bilo da li će prvo stići desno krilo ili špic.

- Desno krilo. Nadam se da će biti završeno već u narednoj nedelji.

Potvrdio je odlazak Milana Gajića:

Gajić je otišao, mogu da mu se zahvalim za sve što je uradio za Zvezdu ove tri godine, odigrao je dobro ova tri meseca. Očekivali smo pre toga mnogo više, Zvezda je teška, to stalno ponavljamo, ali Gaja ima 26 godina, bio je svestan da je u ovom momentu prva opcija Pićini kod Stankovića. Jako je teško zadržati igrača, a da nije prva opcija. Komentarisali smo i da je teško što ulazimo sa Rodićem na levom beku. Pa hajde vi dovedite levog beka, a da to nije prosek. Jako je teško, Rodić je tu neprikosnoven, nije to stvar ni novca, nego sportski razlog, da u startu dobar igrač bude alternativa Rodiću. To je isto sa Gajićem, ja verujem u Pićinija, imao je težak period iza sebe. Vraća se iz teške povrede, biće to onaj isti Pićini što ga je Manćini zvao na širi spisak.

- Sanogo ima ugovor do decembra, nema razloga da ne računamo na njega. On ima 33 godine. Razmatrali smo produženje ugovora. Kada smo imali poslednje okupljanje, rekli smo da nam treba podmlađivanje, moramo da mislimo na budućnost Zvezde, znate da ne govorimo o konkretnim imenima igrača, iako razgovaramo i računamo, jer tražimo pozicije. Nismo samo za Ada zainteresovani, mi razmatramo da li možemo da dovedemo i bolja rešenja za manje para. Videćemo, za svaku poziciju imamo više opcija. Na kraju krajeva, mi smo ti koji odlučujemo. Spremni smo da investiramo. Dostigli smo jedan trenutak sada da moramo da napravimo ozbiljan iskorak i kvalitetan. Nije nam žao da investiramo ozbiljan novca, ipak je to pozicija zadnjeg veznog, možda je bolje dati to za špica. Uradili smo veliki posao sa Kangvom i desnog krila, ne mogu da kažem ime dok ne bude zvanično. Dva ozbiljna, mlada igrača. Biće sigurno još dva igrača tu.

Generalni direktor Zvezde se u ovom momentu ne fokusira na odlaske, a želi iskorak u kvalitetu igrača koji dolaze.

- Neozbiljno je da pričamo o odlascima igrača. Šta nam znači za Kataija ili Ivanića 5 miliona. Najveće je interesovanje za Erakovića, ali on ne može da ide u ovom trenutku. Ne razmišljam o odlascima. Došlo je vreme za iskorak kada je reč o igračima.

Strahinja Eraković
foto: Starsport©

Kaže da je planirao da svi budu na pripremama, ali da je to tehnički nemoguće zbog obaveza mladih fudbalera, kao i nekolicine drugih.

- Planirali smo da svi igrači budu na pripreme, ali spletom srećnih okolnosti oni idu na EP, videćemo koliko će biti tamo dugo. Ima vremena, pratićemo situaciju, prelazni rok je do avgusta. Iako cenimo te igrače, ostaju na pripremama i Đurić i Stanković. Videli ste Lekoviću šta je značilo 15 mečeva u Grafičaru. Mislim da je za mladog igrača važno da igra. To što trenira, donosi dobro njemu i timu.

Smatra da treba da bude više bonus igrača, a ne da se ukida takvo pravilo.

- Mislim da je FSS pogrešio što je ukinio dva bonus igrača. Većina klubova u Srbiji se finansira od strane gradova, a imamo matore igrače u klubovima. Ovo treba da bude liga za mlade, to dugoročno može da donese korist Srbije. Voleo bih da se to poveća na tri, na taj način bi motivisali klubove da ulažu više u njih.

Za kraj, podvukao je da Mustafu traži pola ekipa iz Superlige na pozajmicu, pa čak i Nenad Lalatović u banjalučkom Borcu.

- Pola lige traži da im pošaljemo Mustafu na pozajmicu. Zvao me je i Lalatović, videćemo da li je bolje da ode tamo na pozajmicu ili da bude ovde u Superligi. Prvi deo priprema će biti sa Stankovićem, pa ćemo posle videti šta je bolje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.