UEFA NE PRAŠTA! Bosancima stigla ekpresna kazna zbog ružnih povika prema gostujućim navijačima!
Detalj sa utakmice Bosna i Hercegovina - Rumunija, Foto: EPA/Fehim Demir

Brza reakcija!

UEFA NE PRAŠTA! Bosancima stigla ekpresna kazna zbog ružnih povika prema gostujućim navijačima!

Na stadionu nema mesta za bilo kakav vid ismevanja, ponižavanja i vređanja

Objavljeno: 14:24h

Odavno je poznato da na evropskim mečevima, naročito kada su u pitanju reprezentacije nema mesta za bilo kakav vid ismevanja, ponižavanja, vređanja i rasističkih povika. Ipak, tako nešto se desilo na meču između Bosne i Hercegovine protiv Rumunije, na utakmici Lige nacije odigranoj 7. juna.

Naime, navijači naših suseda su sa tribina "častili" goste povicima "cigani, cigani" čime su direktno uvredili omalenu grupu koja došla iz Rumunije, da bi na kraju skoro ceo stadion uzvikivao iste povike.

Delegat Evropske kuće fudbala je, naravno, uneo u zapisnik ovakvo ponašanje i stigla je ekspresna kazna za BiH Savez. Tako će za naredni domaći meč biti zatvoren deo tribine na istom stadionu na kojem će morati i da bude postavljen transparent s porukom "Ne rasizmu." Naredni meč BiH igra protiv Finske, uz smanjen kapacitet za 1.500, zbog pomenute kazne UEFA.

Osim toga tamošnji Savez je kažnjen i sa 12.000 evra zbog pomenutog diskriminatornog ponašanja navijača. Ukupna novčana kazna iznosi 14.500 evra jer je stigla i kazna u iznosu od 2.500 evra zbog upada u teren.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.