DRAMA NA FLORIDI, 6 ČLANOVA SELEKCIJE NESTALO BEZ TRAGA: Predali ključeve od soba i ISPARILI!
Foto: EPA/Carlos Diaz

potraga u toku

DRAMA NA FLORIDI, 6 ČLANOVA SELEKCIJE NESTALO BEZ TRAGA: Predali ključeve od soba i ISPARILI!

Nije retka pojava da sportisti iz siromašnih država po odlasku na takmičenje u razvijenijoj zemlji, nestanu, odnosno pobegnu kako ne bi morali da se vraćaju teškim uslovima za život u domovini

Objavljeno:

Šestorica fudbalera sa Haitija, nestali su u ponedeljak pod nerazjašnjenim okolnostima tokom njihovog boravka u Kisimiju, zbog učešća na Specijalnim Olimpijskim igrama, koja se održava u ovom gradu u Floridi.

Naime, nestali su Oriol Džin, Anderson Peti-Frer, dva osamnaestogodišnjaka, odom Piter Mjanovič Berlus (19), Fontilus (20), Stivenson Žake (24) i Entoan Džozef Miton (34).

Kako se navodi u saopštenju tima SAD, pet odraslih nisu sportisti Specijalnih OI, već članovi delegacije, a šesta je odrasla osoba sa intelektualnim invaliditetom.

- Dobrobit ovih delegata je naša najvažnija briga - navodi se u e-poruci Specijalne olimpijade SAD. - Lokalne vlasti su navele da nemaju razloga da veruju da je zdravlje i bezbednost bilo kog pojedinca ugroženo. Da bi se proširio domet i efikasnost napora organa za sprovođenje zakona da lociraju ove osobe, oni su prijavljeni kao nestala lica.

Ovu vest je preneo šerif is Oseola Kantrija, pošto je svih šest fudbalera nestalo oko dva časa i 30 minuta posle ponoći.

Svih šest muškaraca predali su ključeve od soba i ostavili svoje lične torbe i stvari, navodi šerifova kancelarija.

Inače, Specijalne OI su počele 5. juna, a učestvovalo je oko 5.500 sportista iz američkih i karipskih nacija.

Treba napomenuti da nije retka pojava da sportisti iz siromašnih država po odlasku na takmičenje u razvijenijoj zemlji, nestanu, odnosno pobegnu kako ne bi morali da se vraćaju teškim uslovima za život u domovini

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.