PIKSI PRED ŠVEDSKU: Ništa nas ne opterećuje, ko može da igra, igraće! TADIĆ: Da protivnik trči, a mi da se pitamo!
Dragan Stojković Piksi i Dušan Tadić, Foto: Starsport©

raduje ih izazov

PIKSI PRED ŠVEDSKU: Ništa nas ne opterećuje, ko može da igra, igraće! TADIĆ: Da protivnik trči, a mi da se pitamo!

Utakmica Srbije i Švedske na programu je sutra od 20.45 u Stokholmu

Objavljeno:

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, rekao je danas, pred utakmicu u Ligi nacija, da poštuje selekciju Švedske i da je to tim koji može da napravi problem bilo kojoj ekipi.

- O Švedskoj mislim sve najbolje. Reč je o ekipi koju moraš da respektuješ u svakom smislu. Kako tehničkom, tako fizičkom i taktičkom, uvek su u vrhu i praktično mogu da pobede svakog rivala - rekao je Stojković na konferenciji za novinare, prenosi Fudbalski savez Srbije.

Fudbaleri Srbije gostovaće sutra selekciji Švedske, u okviru trećeg kola B grupe Lige nacija.

Oba tima posle prva dva kola imaju po pobedu i poraz, odnosno imaju po tri boda.

- Šteta je što se nisu kvalifikovali za Katar, to je za mene malo iznenađenje, ali to ne menja moje mišljenje o njima. Švedska je tim koji može da napravi problem bilo kojoj ekipi - rekao je Piksi.

1 / 5 Foto: Printscreen/youtube/FSS

On je naveo da ga ne zanima previše na koje igrače Švedska može da računa za predstojeći meč, već da isključivo gleda svoj tim i da je fokusiran na to šta Srbija može da uradi.

- Jedno je sigurno, protivnik će da izađe sa 11 igrača kao i mi. Naravno, imamo informacije i upoznati smo sa detaljima o stilu igre švedskog tima, ali nas ništa od toga previše ne opterećuje. Ko može da igra, igraće, ko ne može, neće, i idemo dalje - rekao je Stojković.

Selektor Srbije je istakao da za igrače predstavlja "strahovit napor" odigrati četiri utakmice u deset dana i dodao da nije lako osvežiti igrače.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbal, Sport
foto: Starsport

- Rotacije u timu nisu nikakvi eksperimenti već odluke koje imaju logiku. Ujedno prilika za igrače sa manjom minutažom, oni moraju da znaju da su deo tima i da uvek budu spremni za igru. Sa druge strane, dajete prostor nekim igračima da se odmore i napune baterije za predstojeće izazove - rekao je Stojković.

Kapiten Srbije Dušan Tadić je rekao da Švedsku godinama unazad krasi timski duh, da je to ekipa koja je sjajno organizovana, fizički jaka i koja igra vrlo disciplinovano.

Dušan Tadić
foto: Starsport©

- Kolektivno se brane, isto tako i napadaju, neće nam biti nimalo lako. U svakom slučaju dobar test za našu ekipu da vidimo koliko možemo. Radujem se ovom izazovu u Stokholmu i nadam se pobedi - rekao je Tadić.

- Švedska igra tvrdo i žustro, ali to je dodatni motiv za naše igrače. Probaćemo da im odgovorimo našim stilom igre. Da dominiramo, da protivnik trči a mi da se pitamo. Nebitno je da li ćemo igrati sa jednim ili sa dva napadača. To je odluka selektora - dodao je kapiten Ajaksa.

Utakmica Srbije i Švedske na programu je sutra od 20.45 u Stokholmu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.