NIKO NEĆE BITI POŠTEĐEN TOKOM SP! U Kataru prete SMRTNOM kaznom!
Pehar Svetskog prvenstva, Foto: AP

šok!

NIKO NEĆE BITI POŠTEĐEN TOKOM SP! U Kataru prete SMRTNOM kaznom!

Englezi najavljuju restiktivne mere tokom Mundijala

Objavljeno: 18:40h

Približava se Svetsko prvenstvo u Kataru koje će biti održano od 21. novembra do 18. decembra, a na njemu učestvuje i reprezentacija Srbije.

Dok se reprezentacije kroz Ligu nacija uigravaju za Mundijal, u Engleskoj apeluju na navijače da se suzdrže od upotrebe psihoaktivnih supstanci.

Šef engleske policije Mark Roberts je u jednom intervjuu za engleske medije objasnio da su narkotici poput kokaina sve češći na evropskim stadionima, ali da navijali ne bi smeli da nose takve supstance u Katar.

Katar 2022
foto: EPA/Yuri Kochetkov

Restriktivni zakoni te zalivske monarhije su nemilosrdni, a kako on navodi uhvaćene u Kataru niko neće moći da spasi od surovih kazni.

- Vlasti u Kataru neće imati nikakve izuzetke za domaće niti strane državljane. Strane ambasade nemaju moć kad se radi o kaznenim delima, pogotovo o kršenju zakona o drogama. Oni koji pokušavaju da unesu u zemlju bilo kakve narkotike, pogotovo teške poput kokaina rizikuju zatvorsku, smrtnu i novčanu kaznu - objasnio je Roberts.

Dodao je da ni sami igrači i stručni štabovi neće biti pošteđeni, te da sve čeka teška kazna ako se zakoni ne budu poštovali.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.