BOLNA REALNOST SRPSKOG FUDBALA: Ispali iz lige zbog duga od 9.500 dinara!
Detalj sa utakmice FK Budućnost Arilje - Sloga Požega, Foto: Printscreen/Youtube/Fudbal Zapadne Srbije

druga strana medalje

BOLNA REALNOST SRPSKOG FUDBALA: Ispali iz lige zbog duga od 9.500 dinara!

Dok Zvezda i Partizan imaju sve veće, milionske budžete, jasano je da je ostatak fudbalske scene u Srbiji svetlsonim godinama iza "večitih" a jaz je sve veći

Objavljeno:

Fudbalski klub Budućnost Arilje doživeo je nesvakidašnju sudbinu, pošto je zbog dugovanja od 9.500 dinara kažnjen oduzimanjem dva boda, koji su ih gurnuli ispod crte tabele Srpske lige Zapad i zbog toga će od naredne sezone igrati u četvrtom rangu srpskog fudbala.

Sve je počelo 22. maja, kada je Budućnost dočekala Slobodu iz Užica. Domaćini iz Arilja nakon utakmice nisu izmirili obaveze prema četvtom sudiji Nikoli Vujoviću (6.600 dinara) i prema delegatu utakmicu Igoru Uljareviću (uplaćeno 11.500 dinara od ukupnog iznosa 14.400 dinara).

Propozicije takmičenja nalažu da su klubovi u obavezi da troškove službenim licima izmire u celosti u roku od 72 sata od dana odigravanja utakmice. Budućnost to nije učinila do 25. maja, kada je ekipa gostovala Slogi u Požegi, ali ni do 29. maja kada je u Arilje stigao Rađevac iz Krupnja.

Četvrti sudija je svojih 6.600 dinara dobio 30. maja, dok je delegat preostalih 2.900 dinara dobio 31. maja, što znači da je Budućnost odigrala dve utakmice pod suspenzijom.

Zbog toga je klub iz Arilja kažnjen oduzimanjem dva boda samo dan pre poslednjeg kola, čime su pali na 27 bodova, sa bodom manje od Sloge iz Kraljeva koja je od tog trenutka bila prva ekipa u sigurnoj zoni.

Ova vest je skrenula pažnju predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera, Mirka Poledice.

U poslednjem kolu, Sloga iz Kraljeva koja je poražena od istoimene ekipe u Bajinoj Bašti (0:3). Ali, ni Budućnost nije uspela da iskoristi njihov poraz jer je kod kuće izgubila od Jedinstva iz Uba 0:2.

Na kraju je ariljski klub dug od 9.500 dinara koštao mnogo skuplje, ali i pokazao realnost srpskog fudbala u sezoni u kojoj su i Zvezda i Partizan po prvi put igrali u Evropi u aprilu.

Zanimljivo je da se Budućnost Arilje marta prošle godine našla u centru pažnje sa najvećim brojem gledalaca u Evropi tokom epidemioloških mera.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.