AUSTRIJA RAZBILA HRVATSKU: Arnautović pokrenuo seriju golova, Danci odneli 3 boda iz Francuske, poker Holandije!
Marko Arnautović, Foto: EPA/ Christian Bruna

liga nacija

AUSTRIJA RAZBILA HRVATSKU: Arnautović pokrenuo seriju golova, Danci odneli 3 boda iz Francuske, poker Holandije!

Goleade smo videli i na preostalim utakmicma u Ligi "A".

Objavljeno:

Fudbaleri reprezentacije Francuske remizirali su sa Danskom u Sen Deniju sa 1:1 (0:0) u utakmici 1. kola Lige "A" grupe "1" Lige nacija.

Nije se Didije Dešan libio da na teren "Stadiona Francuska" gde je pre samo nedelju dana odigrano finale Lige šampiona pošalje jak sastav. Karim Benzema, Kilijan Mbape, Ngolo Kante, braća Ernandez... Maltene sva jaka imena koja trenutno poseduje na spisku bila su tu.

Međutim, to nije nužno značilo da će Francuzi imati rezultat protiv neugodne Danske. Prvi deo igre okončan je bez golova, a u nastavku smo dobili više dešavanja. Na startu drugog poluvremena meč je napustio Kilijan Mbape zbog povrede kolena, a ubrzo se promenio i rezultat. Da je prvi favorit za "Zlatnu loptu", Karim Benzema dokazao je još jedanput. Sjajno je pokrenuo akciju sa desnog krila, uključio u istu Kristijana Nkunuka koji ga je ispoštovao, a napadač Reala pobacao rivale na zemlju i matira Kaspera Šmajhela. Predivan gol.

Fudbalska reprezentacija Francuske, Kilijan Mbape
foto: EPA/Mohammed Badra

A, onda, na scenu stupa selektor Danske Kasper Hjumland uveo je u igru golgetera Trabzona Andreasa Kornelijusa koji je izrastao u junaka susreta. Uspeo je da izjednači u 68. minutu nakon što je sjajno osetio momenat i ubacio se u prazan prostor na centaršut saigrača. Francuzi su mogli da vrate prednost preko Nkunkua koji je pogodio okvir gola. Da je u fantastičnoj formi, Kornelijus je dokazao u 90. minutu kada je ponovo napao prazan prostor posle dubinskog pasa, izbegao ofsajd, dobio duel i poslao projektil u mrežu Uga Lorisa za pobedu Danaca.

Goleade smo videli i na preostalim utakmicma u Ligi "A". Holanđani su na stadionu "Kralj Boduen" deklasirali ljutitog protivnika Belgiju pred očima njihove nacije. Od četiri pogotka koliko su postigli gosti, izdvaja se majstorija Stivena Bergvajna s ulaskom u poslednje trenutke prvog poluvremena. Fenomenalno se namestio, nanišanio i raspalio u donji levi ugao gola Minjolea.

Fudbalska reprezentacija Holandije
foto: EPA/Stephanie Lecocq

Ni Hrvati nisu uspeli da sačuvaju domaći teren. U Osijeku, slavili su Austrijanci sa 0:3. Vodeći gol postigao je Marko Arnautović, a potom su se upisivali još Gregorič i Sabicer.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.