"HTELI SMO, ALI LOPTA NIJE HTELA..." - Piksi otkrio šta mora da bude bolje u igri Srbije! (VIDEO)
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

cilj ostaje isti

"HTELI SMO, ALI LOPTA NIJE HTELA..." - Piksi otkrio šta mora da bude bolje u igri Srbije! (VIDEO)

U drugoj utakmici u grupi, Srbija će u nedelju 5. juna dočekati Sloveniju, a zatim slede dva gostovanja - 9.juna protiv Švedske, pa 12. juna protiv Slovenije

Objavljeno:

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, nije bio nezadovoljan partijom "Orlova" i pored poraza od Norveške.

Srbije je juče izgubila 0:1 od Norveške na startu Lige nacija, a posebno zabrinjava neefikasnost.

- Ja ne bih da tražim alibi, ali generalno, ono što smo videli, mislim da su dva potpuna različita dela utakmice bila. U tom drugom delu smo imali jednu kompletnu dominaciju, stvarali šanse, imali smo proboje po jednoj i drugoj strani i ta neka, da kažem, pravljena je ta pozitivna reakcija kod igrača, da su imali htenje i želje da dođu do gola. Slažem se da se osećaju umorni, slažem se da je sezona bila teška, da je mnogo utakmica odigrano, ali u principu, to je to. Jeste neprijatno kad se izgubi, ali nije to neka tragedija, mislim da ono što smo pokazali, nismo zaslužili poraz. Nerešen rezultat je najrealniji, ali to je fudbal.

1 / 5 Foto: Starsport©

- Jedna velika želja je postojala u tom drugom delu utakmice da se dođe do gola. Zato su ih neke odluke naterale da budu nervozniji, ali generalno, ta pas igra bi morala da bude bolja. Mnogo smo lakih lopti gubili pogotovo u prvih 45 minuta, tako da... Želeli smo, hteli smo, bili jako blizu gola, ali jednostavno lopta nije htela u mrežu.

Razočarala je i poseta na stadionu "Rajko Mitić".

- Svi smo očekivali veći broj gledalaca danas na stadionu, ali ja se ovim putem zahvaljujem ljudima koji su došli da nam daju podršku i osetilo se od prvog do poslednjeg minuta, nisam čuo zvižduk i nije bilo potrebe. Na nama je da radimo, da se dokazujemo, a ljudi će odlučiti da li će dolaziti na stadion ili ne.

1 / 3 Foto: Espreso/Srđan Novaković

Otkako je stigao na klupu reprezentacije, Stojković je negovao napadački fudbal, međutim, Srbija već neko vreme nije postigla gol, što je i njega zabrinulo.

- Ispada tako, nadam se da ćemo dati kad bude bilo najpotrebnije. U svakom slučaju uradili smo sve što je bilo do nas večeras, pogotovo to drugo poluvreme gde smo osvežili napad i to je dosta delovalo dobro, prema mom mišljenju. Ali falio je taj gol, mislim da su ulasci igrača doprineli tome da imamo jedan dobar ritam i protok lpote, falio je samo taj završni pas koji nismo imali. Ovo je početak, ima još da se igra, tako da se okrećemo drugoj utakmici koja je za tri dana.

Cilj je bez obzira na poraz ostao isti - prvo mesto u grupi Lige nacija.

- Taj cilj stoji ispred nas i nećemo se predavati, bez obzira na rezultatski loš start, još ima da se igra, ima revanša... Moramo na svakoj utakmici da pružimo igru iz drugog dela utakmice večeras i da se nadamo da realizacija bude bolja. Nikakva tragedija nije izgubiti, tako treba ostati pozitivan, treba verovati... Treba da gajimo napadački fudbal, ono što želimo da pokažemo i da sa malo više sreće postignemo neki gol. Nekada, sami znate, pratite fudbal dugi niz godina, znate da nekad utakmice znaju da budu čudne, da možete da stvorite milion šanse i izgubite utakmice. Utisak je da nismo zaslužili da budemo poraženi, ali prihvatamo činjenicu da je 1:0 za Norvešku.

U drugoj utakmici u grupi, Srbija će u nedelju 5. juna dočekati Sloveniju, a zatim slede dva gostovanja - 9.juna protiv Švedske, pa 12. juna protiv Slovenije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.