TAJNO DOŠAO DA GLEDA ZVEZDU, DOBIO OTKAZ, PA PREŠAO U DIREKTNOG RIVALA!
Filip Stojković sa bivšim saigračima - Radonjićem, Savićem i Pešićem, Foto: Starsport

brzi manevri bivšeg ljubimca delija

TAJNO DOŠAO DA GLEDA ZVEZDU, DOBIO OTKAZ, PA PREŠAO U DIREKTNOG RIVALA!

Stojković je bio član Rapida tri sezone, od odlaska iz Zvezde 2019.

Objavljeno: 13:50h

Crnogorski reprezentativac Filip Stojković ostaje u Austriji, pošto je potpisao ugovor sa LASK-om iz Linca.

LASK je saopštio da je Stojković potpisao ugovor koji ga za ovaj klub veže do 2025. godine.

Inače, desni bek je pažnju austrijske javnosti privukao na samom kraju sezone u Bundesligi jer ga je Rapid iz Beča otpustio polse kontroverzne situacije.

Bečlije su igrale revanš meč plej-ofa za Ligu konferencija, a Stojković, povremeni kapiten kluba, kao i još neki fudbaleri najtrofejnijeg austrijskog kluba na koje uprava i trener ne računaju u budućnosti, izostavljeni su iz tima.

Herardo Arteaga, FK Genk, Filip Stojković, Rapid Beč
foto: EPA/Christian Bruna

Međutim, onda je Filip bez znanja kluba otputovao u Beograd da bodri bivši klub, Crvenu zvezdu, u finalu Kupa sa Partizanom. Stojković je sa bečkim timom imao ugovor do kraja juna, ali je Rapid odlučio da ga po ovom osnovu ranije raskine.

- Velika porodica Rapida očekuje identifikaciju sa svakim igračem. Razočaran sam što to više nije slučaj ovde. Svako od nas je uneo celog sebe u uspehe kluba, zato je i razočaravajuće što je igrač, koji je sa kapitenskom trakom oko ruke, odbio da igra, a otišao je da slavi sa klubom koji više nije njegovo "radno mesto - rekao je predsednik Rapida.

Sa druge strane su zadvoljni.

- Njegovo dovođenje u naše redove nas definitivno čini jačim, biće dobar za ekipu - istakao je trener LASK-a Ditmar 'Didi' Kibauer, bivši igrač i trener baš Rapida.

Stojković je, kako se navodi u saopštenju, kazao da je pažnja koju mu je LASK posvetio od početka bila odlučujući faktor. - U LASK-u nastaje nešto veliko. Izgradnja novog stadiona izazvala je raspoloženje novog početka, kojim sam se i ja inficirao - rekao je Stojković.

LASK i Rapid se prethodnih godina uglavnom bore za drugo mesto u austrijskoj Bundesligi jer je neprikosnoven bogati RB Salcburg.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.