KEVIN DE BRUJNE OBEZBEDIO PENZIJU! Evo kojim poslom će se baviti nakon igračke karijere
Kevin De Brujne postao vlasnik A licence, Foto: EPA/VINCENT MIGNOTT

PREOKRET!

KEVIN DE BRUJNE OBEZBEDIO PENZIJU! Evo kojim poslom će se baviti nakon igračke karijere

Ustaljeno pravilo je da aktivni fudbaleri ne mogu da upišu kurs za sticanje B ili A licence, ali je u ovom slučaju napravljen izuzetak

Objavljeno: 16:08h

Kevin De Brujne uveliko zna čime će se baviti na kraju fudbalske karijere. Belgijanac nije samo aktivan na terenu, već i za radnim stolom. Vezista Mančester Sitija postao je vlasnik A licence za trenera.

Osvojio je 16 trofeja sa klubovima, mnogobrojna priznanja kao pojedinac, stekao je poštovanje u rodnoj zemlji kao i u mnogim zemljama Evrope za čije je klubove nastupao, a kada bude otišao u penziju za nekih pet do deset godina pokušaće to isto sa klupe.

De Brujne ZARAĐUJE 24 MILIONA EVRA GODIŠNJE, A NE IGRA MU SE LIGA NACIJA: Nevažne utakmice, pre bih odmarao!

Licencu je stekao nakon što je savladao početni kurs za dobijanje diplome u organizaciji Fudbalskog saveza Belgije zajedno sa Akselom Vitselom, Drisom Mertensom, Jurijem Tilemansom, Janom Vertongenom. Sve zahvaljujući izuzetku koji su Belgijanci napravili u dogovoru sa UEFA.

Ustaljena je praksa da aktivni fudbaleri ne mogu da upišu kurs za sticanje B ili A licence, ali je u ovom slučaju napravljen izuzetak tako što je to omogućeno vlasnicima bar 50 utakmica za državni tim ili učesnicima Mundijala u Rusiji 2018. godine, kada su završili kao treći.

Kevin de Brajne, Aksel Vitsel, Fudbalska reprezentacija Belgije
foto: EPA/Shawn Thew

A licenca omogućava trenerima da rade u mlađim kategorijama ili da budu saradnici u stručnom štabu seniorskih ekipa. A da bi samostalno vodili tim potrebno je zvanje PRO licence.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.