"ORLOVI" PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA! Kostić i Lukić UGLAS - nema izgovora kada Srbija zove!
Filip Kostić, Foto: FSS

sjajna najava mečeva lige nacija!

"ORLOVI" PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA! Kostić i Lukić UGLAS - nema izgovora kada Srbija zove!

Filip Kostić i Saša Lukić motivisani pred nove reprezentativne izazove

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak dočekuje Norvešku, a potom u nedelju i selekciju Slovenije u okviru Lige Nacija.

Dragan Stojković Piksi je prethodni dan izneo očekivanja, a sada su pred medije izašli i reprezentativci Filip Kostić i Saša Lukić.

Kostić je pre desetak dana sa Ajntrahtom osvojio Ligu Evrope, ali se odmah odazvao pozivu selektora.

- Kada je reprezentacija Srbije u pitanju, nikakav umor ne dolazi u obzir. Stisnuću zube i pružiti maksimum u naredne četiri utakmice, a onda idem na zasluženi odmor. Ovo je dobra prilika još više uigramo sve linije tima i da selektor pronađe idealnih 11 za mečeve na Svetskom prvenstvu protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske. Norvešku poznajemo iz onog baraža za Evropsko prvenstvo, znamo šta su im mane i vrline, neće nam biti nimalo lako. Jedno je sigurno, Srbija neće odustati od napadačkog fudbala, a moj glavni zadatak biće da hranim loptama naše najisturenije igrače. Dopada mi se ta uloga jer i u klubu igramo u sličnoj formaciji. Ovo je bila moja najuspešnija sezona u karijeri, jako teška i naporna, ali se isplatilo. Uz adekvatan rad i dobru atmosferu, rezultat dođe sam po sebi. Bio sam u Kragujevcu i pratio utakmicu Radničkog u baražu za Super ligu, volim taj klub jer mi je mnogo pružio na početku karijere. Nisam zadovoljan kako su odigrali, ali je najvažnije da su ostali u elitnom rangu. Što se tiče raspoloženja javnosti, oseća se da smo igrama i kvalifikacijama i plasmanom na Svetsko prvenstvo vratili veru u srpsku reprezentaciju. Publika je jako važan faktor u borbi za bodove i pozivam ih da nas podrže u mečevima protiv Norveške i Slovenije - rekao je Kostić.

Saša Lukić
Saša Lukićfoto: FSS

Iza Lukića je sjajna sezona u Seriji A, bio je jedan od ključnih igrača Torina.

- Jedva smo čekali da se okupimo, pošto u poslednjih godinu dana vlada sjajna atmosfera u reprezentaciji svima nam je zadovoljstvo da nosimo dres sa državnim grbom. Liga nacija je ozbiljno takmičenje i idemo na prvo mesto. Srbija mora da postavlja sebi visoke ciljeve i da pokazuje što lepši fudbal. Daćemo sve od sebe da odigramo što bolje. Norveška je ozbiljna reprezentacija, pobedili smo ih na njihovom terenu u baražu za Evropsko prvenstvo, imaju sjajne pojedince o kojima ne treba trošiti reči. Ipak, sve zavisi od nas, mi se pitamo šta će biti na terenu, kao što je bilo i tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Od prvog dana idemo u svakoj utakmici na pobedu, tako će biti i sada. Ako budemo na nivou kao u Lisabonu, neće biti problema. Zašto da menjamo napadački stil kad nam ide dobro. Selektor je pozvao 30 igrača, biće dosta rotacija. Svi zaslužuju da budu na spisku i spremni su da pomognu reprezentaciji da dođe do maksimalnog učinka u prva četiri meča. Do Svetskog prvenstva ima još dosta vremena, možda je bilo bolje da se završni turnir igrao u junu. Imamo puno igrača koji su završili sezone na najbolji mogući način i nalaze se u vrhunskoj formi. Ali moramo da se fokusiramo na ovo što nas očekuje u Ligi nacija i da nastavimo da gradimo pozitivnu atmosferu unutar i oko reprezentacije. Ova generacija je svesna da može da napravi nešto veliko u Kataru - rekao je Lukić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.