STIGAO JE NOVI TRENER: Čukarički predstavio novog šefa struke, a sa njim i jedan Kipranin!
Stadion Čukaričkog, Foto: Еspreso.rs

srećno

STIGAO JE NOVI TRENER: Čukarički predstavio novog šefa struke, a sa njim i jedan Kipranin!

Ambiciozan sam trener, ali nemam šta mnogo da menjam što se tiče ciljeva ekipa

Objavljeno:

Posle duge karijere na Kipru, ovog leta se vraća u Srbiju.

Najave su se obistinile, novi trener Čukaričkog je Dušan Kerkez.

Klub sa Banovog brda je to danas i zvanično potvrdio, a na klupskom sajtu je objavljen i intervju sa novim šefom struke ''Brđana''.

Tom prilikom Kerkez je predstavio svoj stručni štab, u kom će se nalaziti i jedan kiparski stručnjak.

- Pomoćnik će biti Kipranin Hristos Panteli, radio je sa mnom u AEL-u, dugo se znamo. Milan Lešnjak će biti moj saradnik, trener u prvom timu. Kondicioni trener je Igor Delibašić, radio je u surduličkom Radniku, kadetima i omladincima Crvene zvezde, rukometnom klubu Vojvodina... Milovan Sikimić će ostati u Omladinskoj školi, ali će biti i spona između sa prvim timom. To je takođe vrlo bitna stavka, s obzirom na to da klub dosta pridaje pažnje mladim igračima. Trener golmana ostaje Oliver Kovačević, analitičar Luka Jevtović, uz ostatak stručnog štaba koji neće biti menjan - izjavio je Kerkez.

Ono što sada sledi je letnji prelazni rok i formiranje tima koji će i naredne sezone pokušati da što dalje stigne na evropskoj sceni, a i da na domaćoj dodatno popravi pozicije koje je zauzeo ove godine.

- Biti treći je uspeh, mogu da čestitam svima koji su doprineli tom rezultatu. U oči upada velika bodovna razlika u odnosu na večite rivale, nadam se da neće biti tako i sledeće sezone. Budžeti Crvene zvezde i Partizana ne mogu da se porede sa onim što imaju ostali timovi, ali verujem da će Čukarički, možda i neki drugi timovi, uspeti da koliko-toliko ugroze večite rivale. Dobro bi bilo za srpski fudbal da je situacija kao na Kipru, gde se osam timova do kraja borilo za Evropu.

Ambiciozan sam trener, ali nemam šta mnogo da menjam što se tiče ciljeva ekipa. Naravno, onaj osnovni je da se izbori Evropa, osvajanje Kupa je uvek dosta realan cilj. Čukarički ima svoj stil i način igre, treba da teži ka tome. Na meni je, ako mogu, i da poboljšam ekipu. Uglavnom, trudićemo se da napravimo rezultat, i u prvenstvu i u Evropi.

Transferi i prodaja igrača su neminovnost u Srbiji, klubovi se izdržavaju od toga. Čukarički ima takvu filoziofiju da se posebno vodi briga o mladim igračima. Svi momci koji su otišli u inostranstvo bili su spremni za naredni korak, a klub je uvek bio spreman da nadomesti njihove odlaske. Pokušaćemo da dovedemo igrače koji će podići kvalitet, sa željom da Čukarički i dalje bude u vrhu srpskog fudbala - izjavio je Kerkez.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.