Svi detalji prelaska TALENTOVANOG SRBINA U MANČESTER SITI: Lučanci dobijaju milione za Gordića!
Potpisuje petogodišnji ugovor sa "građanima": Đorđe Gordić (levo), Foto: Starsport©

boom! senzacionalno

Svi detalji prelaska TALENTOVANOG SRBINA U MANČESTER SITI: Lučanci dobijaju milione za Gordića!

Ovaj transfer će doneti bonuse i domaćem timu, a mladi perspektivni fudbaler je sve bliži potpisivanju ugovora sa prvakom premier lige

Objavljeno: 13:14h

Transfer talentovanog Đorđa Gordića (17) iz lučanske Mladosti u Mančester Siti, o kome je pisano još pre mesec dana, delovao je isprva nestvarno za ovdašnju javnost, ali fudbal i talent ne poznaju granice, pa se posao dva kluba polako privodi kraju.

SITI JE ŠAMPION PREMIJER LIGE: Građani su bili na ivici da sve izgube, ali je onda usledio PREOKRET, Redsi tuguju!

Gordić će u toku današnjeg dana proći lekarske preglede na jednoj klinici u Zagrebu, posle čega bi trebalo da potpiše petogodišnji ugovor sa "građanima" od koga će klub iz Lučana inkasirati 1.900.000 evra obeštećenja, ali i određene bonuse u budućnosti.

Pomenuti novac Mladost će dobiti “u komadu”, a povoljna okolnost za Lučance je svakako i činjenica da će do polovine naredne sezone moći da računaju na Gordića, kao pozajmljenog igrača Mančester Sitija.

Đorđe Gordić
foto: Starsport©

Istorijski posao Mladosti nije došao “preko noći”, jer je Gordić skrenuo pažnju nekolicine domaćih klubova, pre svega se misli na Partizan i Crvenu zvezdu, ali i iz okruženja i Evrope, jer ga je pratio niz skauta.

Ipak, skauting služba Mančester Sitija se odmah pozicionirala u sam vrh liste, a o ozbiljnosti u praćenju razvoja igrača ne svedoči samo činjenica da su “emisari” pomenutog velikana pratili samo mečeve veziste, već i to da je skaut putovao sa Lučanicima na zimske pripreme u Tursku, gde je sve vreme pratio rad mladog fudbalera.

GRILIŠ NA DODELI TITULE MRTAV PIJAN UZEO MIKROFON I URADIO NEŠTO ŠTO SE NE OPRAŠTA! Koji mu je ANDRAK pobogu? VIDEO

Sredinom prolećnog dela sezone su započeli i ozbiljniji pregovori dve strane, jer je Gordić procenjen kao fudbaler u koga bi trebalo uložiti novac i u budućnosti čekati eventualnu fudbalsku “eksploziju” koja bi Mančesteru donela ili prvotimca ili potencijalno dobru zaradu od preprodaje.

Đorđe Gordić
foto: Starsport©

Jer, nije prvi put da pomenuti klub posluje na našem tržištu, već je sarađivao sa Crvenom zvezdom u slučaju braće Ilić, Čukaričkim kada je otkupio Slobodana Tedića, Partizanom – plaćajući 6.500.000 evra za Filipa Stevanovića, a taj trend će nastaviti i Đorđe Gordić pred kojim je lepa perspektiva, ali i dug i težak put za dokazivanje.

Sa druge strane, pred Mladošću je godina mira i finansijskog blagostanja, pride su dobili “reklamu” na evropskom nivou, jer jedan velikan je pazario u Lučanima. Nije mala stvar...

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.