ŠEVČENKO NA SPECIJANOM ZADATKU! Imenovao ga je lično predsednik Ukrajine!
Andrej Ševčenko, Foto: Profimedia

HUMANA STRANA!

ŠEVČENKO NA SPECIJANOM ZADATKU! Imenovao ga je lično predsednik Ukrajine!

Svojim radom i sportskim uspesima stekao je ogromno poverenje u svetu

Objavljeno: 15:45h

Ukrajinska fudbalska zvezda Andrej Ševčenko postao je prvi ambasador Fondacije za obnovu i razvoj Ukrajine. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski imenovao je bivšeg ukrajinskog selektora za ambasadora u Fondaciji za obnovu i razvoj Ukrajine.

Zelenski je na svom Telegram profilu napisao da je Ševčenko svojim radom i sportskim uspesima stekao ogromno poverenje u međunarodnoj areni.

- Sada ima novu misiju, da svetu ispriča o događajima u Ukrajini i iskoristi svoj uticaj za prikupljanje međunarodne pomoći. Siguran sam da ćete uspeti - rekao je Zelenski.

Ševčenko se smatra najboljim fudbalerom u istoriji Ukrajine. Za reprezentaciju je nastupio 111 puta i postigao 48 golova, a igrao je za kijevski Dinamo, Milan i Čelsi.

Andrej Ševčenko
foto: Starsport©

Posle igračke karijere okrenuo se trenerskom poslu, a do sada je vodio reprezentaciju Ukrajine i Đenou.

- Putovao sam iz Londona u Kijev da se lično sretnem sa predsednikom. Predstavljao sam Ukrajinu u međunarodnoj fudbalskoj areni dugi niz godina. Danas, kada je moja zemlja opustošena ratom, moj prioritet je da pomognem Ukrajini, a ne fudbalu. Pozivam na donacije - rekao je Ševčenko.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.