FINALE KUPA, OPET PENALI, STOJKOVIĆ JUNAK: Bivše igrače Partizana slave u Arabiji! (VIDEO)
Vladimir Stojković, Foto: Twitter/VLADIMIR STOJKOVIC

ZAČARAO MREŽU

FINALE KUPA, OPET PENALI, STOJKOVIĆ JUNAK: Bivše igrače Partizana slave u Arabiji! (VIDEO)

Nezaboravan meč srpskog golmana koji je ušao u istoriju njegovog kluba

Objavljeno:

Srbi dominiraju u Saudijskoj Arabiji! Ekipa Al Fejhe koju sa klupe predvodi Vuk Rašović, a za koju nastupa i nekadašnji golman Partizana i Crvene zvezde i reprezentativac Vladimir Stojković.

Al Fejha je uspela da osvoji King kup i da tako podigne prvi veliki trofej u istoriji kluba dugoj preko 60 godina. Sve je moralo da se reši nakon izvođenja jedanaesteraca - 1:1 (1:3 penali).

Glavni i odgovorni za uspeh svakako je bio Vladimir Stojković koji je u ruletu dopustio da samo jedan penal prođe iza njegovih leđa. Moćni Al Hilal nije imao rešenje za njega, pa je tako stigla senzacija protiv aktuelnog šampiona Azije i prvaka države.

1 / 5 Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Jurili su tokom meča zaostatak protiv ekipa koja je imala čak 74% poseda, Stojković je činio bravure i došao do pet odbrana samo u 120 minuta, a potom nije dopustio Odionu Igalou, nekadašnjem igraču Votforda, potom Al Faraju i Al Hamadanu da ga prevare.

Sa druge strane, njegovi saigrači su dobili elan i tako su priveli meč kraju u svoju korist, iako su i sami bili neprecizni u prvoj seriji.

Treba istaći da ekipa Al Fejhe zbirno vredi samo 10.000.000 evra, dok kod rivala samo Pereira košta čak 12.500.000 evra. Ceo tim teži oko 60.000.000 evra. Podsetimo da je isti taj tim igrao u okviru Svetskog klupskog prvenstva sa Čelsijem, kada su se i Plavci namučili i slavili sa "samo" 1:0.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.