KAKO SAMO OVO ZVUČI: Gej odbio da nosi LGBTQI+ dres, teraju ga da se slika u takvom!
Idrisa Gej i fudbaleri PSŽ-a u dresovima duginih boja, Foto: Profimedia, EPA/Yoan Valat

baš on od svih igrača

KAKO SAMO OVO ZVUČI: Gej odbio da nosi LGBTQI+ dres, teraju ga da se slika u takvom!

PSŽ je naveo lične razloge kako bi objasnio izostanak svog fudbalera

Objavljeno: 11:27h

Fudbaler Pari Sen Žermena, Idrisa Gej, pozvan je da objasni razlog svoje odsutnosti s utakmice protiv Monpeljea prošlog vikenda.

Nacionalno etičko veće FFF-a (Fudbalski savez Francuske) preuzelo je radnje zbog izostanka Geja s poslednje utakmice "Svetaca", a ponajviše zbog duginih boja dodatih na dresove u sklopu akcije pod nazivom "Homoseksualci ili hetero, svi nosimo isti dres", na Međunarodni dan borbe protiv homofobije.

PSŽ je naveo lične razloge kako bi objasnio izostanak svog igrača. Mediji su preneli da su u pitanju lični razlozi koji utiču na intimna i verska uverenja 32-godišnjeg igrača.

Idrisa Gej
foto: EPA/Yoan Valat

Čini se da je teza potkrepljena tvitom podrške senegalskog predsednika Makija Sala, koji smatra da se religijska uverenja igrača "moraju poštovati".

- Jedna od dve stvari - ili su ove pretpostavke neutemeljene i pozivamo vas da se bez odlaganja izrazite kako bismo utišali te glasine - poziva Nacionalno etičko veće FFF-a. - Pozivamo vas, na primer, da svoju poruku popratite fotografijom da nosite dotični dres.

FK Pari Sen Žermen, FK PSŽ, Markinjos, Marko Verati, Kilijan Mbape
foto: Profimedia

- Ili su ove glasine tačne. U ovom slučaju, molimo vas da budete svesni opsega svog gesta i vrlo ozbiljne greške koja je učinjena. Borba protiv diskriminacije različitih manjina, kakve god one bile, neizostavna je i stalna borba.

- Bilo da se radi o boji kože, veri, seksualnoj orijentaciji ili bilo kojoj drugoj razlici, sva diskriminacija temelji se na istoj osnovi, a to je odbacivanje drugog jer se razlikuje od najvećeg broja - navodi se i dodaje:

- Odbijanjem sudelovanja u ovoj kolektivnoj operaciji zapravo potvrđujete diskriminatorno ponašanje, odbijanje drugog, a ne samo protiv LGBTQI + zajednice.

A da li neko narušava prava fudbalera ili ne ako im nameće određeni stav i kakve dresove da nose, to nije saopšteno...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.