Nisu imali da mu kupe loptu: PRODAVAC MU SE SMEJAO, vratio se i učinio FENOMENALNU STVAR: POSTAO HEROJ POTEZOM!
Marselo, Foto: instagram/marcelotwelve

životna priča

Nisu imali da mu kupe loptu: PRODAVAC MU SE SMEJAO, vratio se i učinio FENOMENALNU STVAR: POSTAO HEROJ POTEZOM!

Svaki dečak sanja velike snove, dečaci širom sveta sanjaju da se nađu na velikim terenima i da igraju u dresovima omiljenih klubova.

Objavljeno:

Mnogo je danas fudbalera koji su odrasli u siromaštvu. Roditelji sastavljaju kraj s krajem, preživljavaju od danas do sutra, a dečje oči ostaju željne mnogo toga.

Kako je bilo biti siromašan u detinjstvu osetio je i Marselo Vijeira, možda najbolji levi bek svoje generacije, dugogodišnji član Real Madrida i brazilske reprezentacije, koji je kao svaki dečak želeo omiljenu igračku.

1 / 4 Foto: AP

Za Brazilca je to bila fudbalska lopta koju njegovi roditelji nisu mogli da priušte. Otac je bio vatrogasac, majka učiteljica, a primanja su bila prilično mala.

- Kao 14-godišnjak, zamolio sam mamu da mi kupi loptu, ona je rekla: 'Ne, Marselinjo, ne možemo to da priuštimo - onda sam otišao u prodavnicu i pitao prodavca da li želi prodaj mi loptu...

- Rekao sam sebi da ću mu platiti kada postanem profesionalni fudbaler. Počeo je da mi se smeje i dao mi loptu, ali je i sa podsmehom rekao da ne zaboravim da platim. Kada sam imao priliku, vratio sam se, kupio sve lopte i podelio ih siromašnoj deci u komšiluku - rekao je Marselo pre nekoliko godina.

Marselo je odrastao u siromašnom delu Rio de Žaneira, kao dečaku nije išlo baš najbolje, ali na nagovor dede nije odustao od fudbala.

Upornost se isplatila. Kao 18-godišnjak postao je standardan u Fluminenzou, a čim je napunio 19 godina, usledio je veliki transfer u Real Madrid. Pridružio se Madriđanima u januaru 2007.

Za proteklih 15 godina osvojio je 24 trofeja i postao najtrofejniji igrač u istoriji Kraljeva, a kako stvari stoje na kraju sezone, napustiće Real.

Imaće priliku da pobedi na najbolji mogući način – osvajanjem Lige šampiona.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.