SVE JE TO ISTORIJA! Samo da se ne ponove RUŽNE SCENE od pre tačno 11 godina! (VIDEO/FOTO)
Detalj sa finalne utakmice Kup Srbije iz 2011. godine, Foto: Starsport©

VELIKO RIVALSTVO!

SVE JE TO ISTORIJA! Samo da se ne ponove RUŽNE SCENE od pre tačno 11 godina! (VIDEO/FOTO)

Vojvodina zna itekako dobro da namuči Partizan u Kupu Srbije

Objavljeno:

Fudbalska sezona ulazi u samu završnicu. Crvena zvezda i Partizan vode trku oko šampiona Srbije, a kada je reč o Kupu stigli smo do polufinalnih mečeva.

Baš u ovoj fazi očekuje nas jedan duel koji polako prerasta u veliko rivalstvo kada je reč o Kupu Srbije, a radi se o duelu između Partizana i Vojvodine.

Crno-beli iz Beograda i crveno-beli iz Novog Sada susreli su se pet puta od kada je Srbija postala samostalna država. Prvi meč odigran je 15.4.2010. kada je u polufinalu Vojvodina slavila sa 3:1. Heroj ovog trijumfa bio je dvostruki strelac na utakmici Dragan Mrđa, a u strelce su se još upisali Marko Đurovski i Radoslav Petrović.

Vojvodina te godine nije uspela da osvoji trofej pošto je u finalu izgubila od Crvene zvezde 3:0.

Drugi put u polufinalu Partizan i Vojvodina sastali su se 2017. godine. Tada su se igrala dva duela, u Novom Sadu nije bilo golova, a u revanš meču koji je odigran u Beogradu, crno-beli slavili su sa 1:0. Gol koji je odveo Partizan u finale tada je postigao Uroš Đurđević.

Partizan je takođe bio uspešniji i prošle sezone kada su se ova dva rivala sastala u polufinalu. I ponovo je jedan gol odlučio pobednika, a ovoga puta heroj crno-belih bio je Svetozar Marković.

Ipak ono po čemu se pamte mečevi u Kupu Srbije kada se radi o Vojvodini i Partizanu su njihovi finalni dueli koji su sa sobom uvek nosili i veliku tenziju kako na terenu tako i na tribinama.

Partizan i Vojvodina su na današnji dan pre tačno 11 godina, odigrali najsramnije finale Kupa Srbije u istoriji. Crno-beli su trofej zvanično osvojili posle službene registracije utakmice (3:0).

Početak meča kasnio je u očekivanju dolaska navijača iz Novog Sada. Već tada, sve je mirisalo na skandalozno finale, pred više od 20.000 ljudi. Posle serije problematičnih odluka sudije Slobodana Veselinovića, praćenih burnim protestima, fudbaleri Vojvodine napustili su teren u 90. i nekom minutu. Imao je tada Partizan prednost od 2:1. Zvanično, nije se igralo od 83. minuta. Iako je utakmica tek kasnije registrovana, crno-belima je uručen pehar već na terenu.

Slatka osveta usledila je 2020. godine kada je Vojvodina sa Nenadom Lalatovićem na klupi uspela da prigrabi drugi trofej Kupa u svojoj istoriji.

Fudbaleri Vojvodine su u finalu, na niškom “Čairu”, savladali Partizan posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. U regularnom delu bilo je 2:2, a u penal seriji 4:2 za popularne "Lale" iz Novog Sada.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.