PRAVO NIOTKUDA! Oglasio se Roman Abramovič - ovo je istina o prodaji Čelsija!
Roman Abramovič, Foto: Epa/ FACUNDO ARRIZABALAGA, Epa/Neil Hall

grom iz vedra neba!

PRAVO NIOTKUDA! Oglasio se Roman Abramovič - ovo je istina o prodaji Čelsija!

Abramovič se oglasio oko spekulacija o prodaji Čelsija

Objavljeno:

Ruski milijareder Roman Abramovič i vlasnik Čelsija, oglasio se saopštenjem o aktuelnoj situaciji uslovljenoj ratom u Ukrajini.

- Želje gospodina Abramoviča nisu promenjene. Nakon inicijanog saopštenja, tim gospodina Abramoviča je odabrao predstavnike tela Ujedinjenih nacija i dobrotvornih organizacija sa ciljem formiranja Fondacije i pravljenja plana aktivnosti. Vodeći nezavisni ekspert je razgovarao sa predstavnicima vlasti i predstavio strukturu i prvobitan plan.

Gospodin Abramovič nije uključen u ovaj proces i on je vođen nezavisno od strane stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom rada u humanitarnim organizacijama.

Roman Abramovič
Roman Abramovičfoto: Profimedia

Drugo, gospodin Abramovič nije tražio da bilo koja pozajmica bude vraćena - takvi navodi su upotpunosti lažni - kao i sugestije da je povećao cenu kluba u poslednjem momentu. Kao deo cilja da bude pronađen dobar lider za Čelsi, on je od samog početka ohrabrivao svakog ponuđača da se posveti investicijama u klub, uključujući i mlađe kategorije, ženski tim, obnovu stadiona i nastavak rada na Čelsijevoj fondaciji.

Nakon što su uvedene sankcije i ostala ograničenja od strane Ujedinjenog kraljevstva pošto je gospodin Abramovič objavio da prodaje klub, pozajmica je takođe postala predmet sankcija Evropske unije, i subjekt pravne procedure vlade. Ova sredstva su još uvek pod upravom Fondacije. Vlasti su svesne ograničenja kao i pravnih implikacija.

Da budem jasan, gospodin Abramovič nema ni pristup ni kontrolu ovim sredstvnima, i neće imati nikakav pristup ovim sredstvima tokom prodaje. Urkos promeni okolnosti nakon prvobitnog saopšenja, ostaje posvećen ideji pronalaska dobrog vlasnika Čelsija i prosleđivanju sredstava u dobar cilj - navedeno je u saopštenju.

Podsećamo, Abramovič je u martu bio hospitalizovan nakon što je, navodno, bio otrovan pošto je pojeo čokoladu nakon čega je izgubio vid.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.