KO JE STEFAN MILENKOVIĆ, ZVEZDIN GOLMAN KOGA SU HTELI DA IZUBIJAJU NA MRTVO?! Dečko ima samo 17 godina
Stefan Marinković, Foto: FK Crvena zvezda

STRAŠNO

KO JE STEFAN MILENKOVIĆ, ZVEZDIN GOLMAN KOGA SU HTELI DA IZUBIJAJU NA MRTVO?! Dečko ima samo 17 godina

Marinković ima tek 17 godina, a već je dobio priliku da radi sa prvim timom crveno-belih

Objavljeno:

Mladi golman Crvene zvezde Stefan Marinković pretučen je protekle noći u Beogradu.

Marinković ima tek 17 godina, a već je dobio priliku da radi sa prvim timom crveno-belih.

„Ostvario mi se san. Ceo život sam u klubu, Zvezdino sam dete i kao svaki klinac koji stasava na terenima iza juga Marakane, čekao sam ovaj dan. Ne nameravam ovde da se zaustavim, već želim da ostanem u prvom timu. Svi su me dobro prihvatili, a od golmana je tu Popović, s obzirom na to da su Borjan i Gordić sa reprezentacijom. Upijam sve savete od Popa, zaista se postavio kao da mi je stariji brat. Takođe, tu je i trener Brivio, veliki stručnjak, u šta sam se uverio već. Zadovoljan sam i ovo je prvi korak ka tome da stanem među stative kluba za koji navijam i u kom sam odrastao“, rekao je Marinković u septembru prošle godine, kada je priključen prvom timu.

Stefan Marinković
foto: YOUTUBE/CRVENA ZVEZDA/PRINTSCREEN

Tom prilikom pričao je i o ambicijama za budućnost, a mnogi ga porede čak i sa Manuelom Nojerom.

"Ne srljam, već idem korak po korak. Bitno mi je da imam dobre primere pred sobom. Takođe, privikavam se i na treninge u prvom timu. Igra se jako, čvrsto, šutevi su mnogo snažniji, više posla imam u tom smislu, ali ne bih da potcenjujem ni rad omladinske ekipe, jer sam u njoj zaista mnogo napredovao".

Marinković je bio deo tima i na zimskim pripremama u Antaliji. Tada je za klupski sajt uporedio treninge omladinaca i prvotimaca.

"Ključna razlika između treninga seniora i juniora jeste da su udarci jači. Polako sam se na to adaptirao, pa sve ide po planu. Čekam svoju šansu da zaigram za prvi tim Crvene zvezde, što bi bio veliki korak u mojoj karijeri, zato se za debi svakodnevno pripremam. S obzirom da sam Zvezdino dete, moj san je da jednog dana zaigram pred punom Marakanom".

Marinković je deo tima sa Marakane još od takozvanih petlića.

Osim Marinkovića, Crvena zvezda ima još dvojicu talentovanih golmana koji na kaljenju čekaju povratak u matični klub, to su Andrija Katić (IMT) i Marko Ćopić (Grafičar).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.