RAJOLA DOBIO NASLEDNIKA! Fudbalsku imepriju naslediće njegova dugogodišnja prijateljica! (FOTO)
Mino Rajola, Foto: Epa/ Alessandro Di Marco

sve je sada u njenim rukama!

RAJOLA DOBIO NASLEDNIKA! Fudbalsku imepriju naslediće njegova dugogodišnja prijateljica! (FOTO)

Rafaela Pimenta govori šest jezika, a uvek je u srcu imala jednu strast - fudbal

Objavljeno: 14:10h

Smrt Mina Rajole, najmoćnijeg agenta sveta, otvorila je mnoga pitanja u svetu fudbala, pre svega šta će se desiti sa njegovim klijentima, među kojima su neki od najpopularnijih i najtraženijih fudbalera sveta.

Kako prenose italijanski mediji, fudbalsku imepriju Mina Rajole naslediće njegova dugogodišnja prijateljica, advokat iz Brazila, Rafaela Pimenta, koja je poznavala Rajolu 18 godina.

Sada je Brazilka na vrhu piramide bivšeg Rajolinog carstva vrednog stotine miliona evra. Samo sa njom je Rajola želeo da podeli akcije kompanije. Upoznali su se u Brazilu 2000. godine. Ona je diplomirala pravo 1995. godine i počela je rano da radi u antimonopolskom timu koji je osnovao tadašnji predsednik zemlje Fernando Enrike Kardozo. Rafaela govori šest jezika, a uvek je u srcu imala jednu strast - fudbal.

Upravo je ona pomogla slavnim brazilskim fudbalerima, Rivaldu i Sezaru Sampaju da osnuju fudbalski klub Guarantingueta, koji je kasnije raspušten 2017. godine. Rajola i ona su se upoznali tokom pokretanja tog projekta i kasnije su ostali u kontaktu.

Mino je insistirao da se ona preseli u Monte Karlo, gde je on živeo i odakle je vodio posao, kako bi postala njegova desna ruka. Sada je sve u njenim rukama, dok Rajolina deca Mario i Gabriele, koji sa majkom žive u Monte Karlu, ne odluče da li žele da krenu očevim stopama. Do tada, Pimenta će nastaviti posao, a najvažniji će biti transfer Erlinga Halanda iz Borusije Dortmund tokom leta.

Transfer bi trebalo da iznosi 150 miliona evra, a prema poslednjim informacijama prvi favorit da potpiše Norvežanina je Mančester Siti. Rafaela je inače i bliska sa Polom Pogbom, koji će takođe ovog leta biti jedna od transfer bombi, pošto mu ističe ugovor sa Mančester junajtedom.

Uz Rafaelu, važnu ulogu u poslovima klijenata Mina Rajole, nakon njegove smrti, imaće njegov rođak Enco Rajola, koji je inače brinuo o interesima italijanskih fudbalera, a koji je uz Mina tokom godina naučio posao do detalja.

Osim Halanda i Pogbe, Rajolini klijenti bili su Zlatan Ibrahimović, Mario Baloteli, Matijas De Liht, Đanluiđi Donaruma, Marko Verati, Stefan de Fraj, Mojze Kin, Alesio Romanjoli, Rajan Gravenberh, Henrik Mikhitarjan...

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.