ZLATAN SE PRISETIO PRVOG SUSRETA SA RAJOLOM: Majka bi me prodala s takvom statistikom!
Ibrahimović, Galijani i Rajola, Foto: EPA/ TONI GARRIGA

našli se

ZLATAN SE PRISETIO PRVOG SUSRETA SA RAJOLOM: Majka bi me prodala s takvom statistikom!

Novinar je Ibri preporučio agenta "uličnog stila" poput njegovog

Objavljeno:

Od svih klijenata koje je imao, niko nije bio blizak fudbalskom superagentu Minu Rajoli kao Zlatan Ibrahimović.

Rajola je juče preminuo u 54. godini, a ovu vest potvrdila je njegova porodica. Super agent je karijeru počeo krajem 80-ih, a prvi veći transfer bio mu je onaj Pavela Nedveda iz praške Sparte u rimski Lacio.

Rajola je prije smrti zastupao velike igrače poput Ibrahimovića, Pogbe, Holanda, Donarume, a niko s njim nije bio blizak kao Ibra, koji je, navode mediji u Italiji, proveo poslednje trenutke uz Rajolu u bolničkoj sobi.

Mino Rajola
foto: EPA/ Alessandro Di Marco

Skaj Sport Italija je objavila da je Zlatan u žurbi napustio trening i da se odvezao s terena u Milanelu u bolnicu gde je sa ostatkom porodice želeo da bude uz agenta koji mu je pomogao da ostvari neverovatnu karijeru.

Još dok je igrao za Ajaks, počela je saradnja Ibre i Rajole, a iskusni švedski napadač opisao je kako je sve počelo.

- Zamolio sam novinara u Holandiji da mi predloži agenta jer situacija nije bila pod kontrolom. Nakon sedam dana predložio je agenta Dejvida Bekama ili 'Italijana za kog mislim da će vam se jako svideti. On je tvoj stil, onaj s ulice.' Bio je to Mino Rajola - prisetio se Ibrahimović.

- Na prvom sastanku, izvukao je neke komadiće papira i rekao da su to sjajni igrači sa sjajnom statistikom. Pisalo je: Andrij Ševčenko, 25 utakmica i 23 gola. Pipo Inzagi, 27 utakmica i 25 golova. Bobo Vijeri, 24 utakmice i 23 gola. Zlatan Ibrahimović, 21 utakmica i četiri gola. Rekao je: 'Kako ja da te prodam, kada imaš ovakvu statistiku?'.

Zlatan Ibrahimović
foto: Profimedia

- Verovao sam u sebe i rekao sam mu da mi on ne bi ni bio potreban da imam statistiku kao nabrojani igrači, da bi me čak i majka mogla prodati s takvom statistikom. Pa zato što nemam statistiku tražim agenta. Mino se samo nasmejao - ispričao je napadač Milana.

Bilo je nekih predloga da Ibrahimović čak dobije slobodno vreme zbog Rajoline smrti, ali on je u timu za današnju utakmicu Serije A protiv Fjorentine, budući da se njegov tim bori za skudeto i neophodna mu je pobeda da ostane na vrhu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.