NEMCI PIŠU: Levandovski definitivno odlazi iz Bajerna, menja ga LUKA JOVIĆ!
Luka Jović, Foto: Profimedia

senzacionalno

NEMCI PIŠU: Levandovski definitivno odlazi iz Bajerna, menja ga LUKA JOVIĆ!

Bajern navodno razmatra i Alera, Šika i Nunjesa, koji je ipak preskup

Objavljeno: 12:59h

Luka Jović se nije najbolje snašao u Real Madridu, gde je došao u transferu vrednom 60 miliona evra 2019. godine, ali bi i pored toga posle tri godine mogao da završi u drugom gigantu - Bajernu iz Minhena.

Nemački Bild donosi i neverovatnu informaciju, da bi Jović mogao karijeru od leta da nastavi u Bajernu, i to kao naslednik Roberta Levandovskog!

Poljski napadač želi da napusti Bajern posle osam godina, gde je osvojio sve što se moglo osvojiti. Zasitio se na Alijanc areni i željan je novog izazova, a najupornija da ga dovede je Barselona i njen trener Ćavi, koji je već imao razgovore sa poljskim napadačem.

Robert Levandovski
foto: Profimedia

Levin agent Pini Zahavi juče je boravio u Barseloni gde je razgovarao sa sportskim direktorom kluba Mateuom Alemanijem, a već danas je stigao u Minhen gde sledi sastanak s rukovodstvom Bavaraca.

Bajern se već okrenuo potencijalnim zamenama za Levandovskog, a jedan od kandidata je i Luka Jović.

Jović je svojevremeno eksplodirao u Nemačkoj u dresu Ajntrahta u sezoni 2018/19, kada je bio jedan od najboljih strelaca Bundeslige. Tada ga je želeo i Bajern, ali je on na kraju završio u Realu.

Luka Jović
foto: Profimedia

Ipak, u konkurenciji Karima Benzeme, koji igra u životnoj formi poslednje tri sezone, jasno je da Jović kao centralni špic nije imao mnogo prostora da se istakne, tako da su Madriđani poslednje dve sezone pokušavali da ga pošalju na pozajmicu, što je bio težak zadatak s obzirom na njegova visoka primanja.

Jednu polusezonu je proveo u Frankfurtu, ali povratak nije bio uspešan i otpala je mogućnost da ga Ajntraht otkupi.

Za razliku od primanja, otkup Jovića ne bi bio toliko skup, pošto za tri sezone u Realu nije imao previše prostora da se iskaže, pa mu je cena drastično pala.

Glavni kandidat da odmeni Levandovskog u Bajernu je napadač Ajaksa, Sebastijan Aler, koji je ove sezone eksplodirao u dresu "Kopljanika" i postigao je 33 gola uz 9 asistencija.

Sebastijan Aler
foto: Profimedia

Svojevremeno je on baš sa Jovićem i Rebićem činio ubitačan napad Ajntrahta, pa možda ne bi bilo iznenađenje da ih od leta vidimo ponovo zajedno, ovoga puta u dresu Bajerna.

Pored Alera i Jovića, kao kanditati figuriraju Patrik Šik i Darvin Nunjes. Ipak, Leverkuzen za Šika traži 40 miliona evra, što je za Bajern previše. A Urugvajac je još skuplji, jer Benfika ne namerava da pusti svog napadača za manju sumu od 80 miliona evra, dok se pominje čak i 100.000.000 evra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.