SA 13 GODINA DILOVAO DROGU, PROSJAČIO I JEO IZ KANTE ZA ĐUBRE: A onda dosegnuo zvezde s Vidićem kraj sebe!
Patris Evra u zagrljaju Nemanje Vidića i saigrača iz Mančestera, Foto: Profimedia

kakav životni put

SA 13 GODINA DILOVAO DROGU, PROSJAČIO I JEO IZ KANTE ZA ĐUBRE: A onda dosegnuo zvezde s Vidićem kraj sebe!

Evra je imao čak 23 braće i sestara

Objavljeno:

Nekadašnji defanzivac Mančester junajteda, Juventusa i reprezentacije Francuske, Patris Evra, podelio je javnosti svoje mučno iskustvo vezano za dilovanje droge, prosjačenje na ulicama i seksualno zlostavljanje koje je pretrpeo u detinjstvu od strane učitelja.

Evra je decenijama ćutao o osetljivim temama, ali je odlučio da progovori tokom pisanja biografije čiji odlomci su objavljeni u oktobru prošle godine. U međuvremenu je učestvovao u novoj seriji Bi-Bi-Sija pod nazivom "Freeze the Fear" gde je "ušao" u svoju mračnu prošlost.

- Radio sam tri stvari pre nego što sam počeo da igram fudbal - rekao je Eva na početku igre dve istine i laž: - Prodavanje droge, prosjačenje ispred radnje i rad u TV radnji. Jedno nije tačno.

Patris Evra
foto: Printscreen Twitter/juventusfcen

Gosti su pokušali da pretpostave šta je lažna tvrdnja, a Evra je potom nastavio:

- Nisam prodavao televizore. Druga dva su tačna. Imao sam 13 godina. Prosjačenje je bilo uobičajeno. Nekad čak i u ponoć, kada bi bacali hladne big-mekove, mi smo ih uzimali iz kanti za đubre - podsetio je na dana edok mui je brat Dominik radio u MekDonaldsu.

- Kada je moj otac otišao, nastao je haos. Fudbal me je spasio. Kad sam imao 17 godina, putovali smo u Italiju. Sećam se da smo stigli, sedeli smo za ručkom i donosili su nam hrabu. Otišao sam u sobu, bio sam u trenerci, nazvao sam majku i rekao: "Mama, ovde je kao u raju, ljudi nam donose hranu. Imaš dve viljuške s jedne strane, dva noža s druge." To je moja najlepša uspomena.

Evra je ranije otkrio da je doživeo seksualno zlostavljanje u tom dobu što je i te kako odredilo njegov životni put, te je to stvar koju neće nikada zaboraviti.

- Seksualno zlostavljanje je imalo ogroman uticaj na moj život. Sramota te je samog sebe. Kada ne veruješ autoritetima, a to je ipak bio moj profesor, ne veruješ nikome - poručio je Eva koji je imao 23 braće i sestara.

Dvoje su preminuli u međuvremenu, uz napomenu da je njegov otac bio bivši senegalski diplomata koji je napustio njegovu majku koja mu je rodila ukupno 24 dece.

Evra je igrajući levog beka u odbrani Junajteda, kraj Nemanje Vidića, osvojio pet titula Premijer lige Engleske, Ligu šampiona, kao i dve Serije A sa Juventusom. Izmeću ostalog...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.