DERBI LIVERPULA OTIŠAO U KORIST REDSA: Ekipa Jirgena Klopa nastavlja trku za titulu, Evertonu gori pod nogama!
Divok Origi, Foto: EPA/Andrew Yates

premijer liga 34. kolo

DERBI LIVERPULA OTIŠAO U KORIST REDSA: Ekipa Jirgena Klopa nastavlja trku za titulu, Evertonu gori pod nogama!

Liverpul se sa ovom pobedom ponovo približio Sitiju na poen zaostatka, a u narednom kolu igraju sa Njukaslom

Objavljeno:

Fudbaleri Liverpula savladali su Everton rezultatom 2:0 u okviru derbija 34. kola Premijer lige.

Derbi je opravdao očekivanja. Svega je bilo, golova, spornih situacija i koškanja. Međutim, daleko je bio od prijateljskog kako mu glasi ime.

Evertonu gori pod nogama i ne bi trebalo da čudi ako ih sledeće sezone budemo gledali u Čempionšipu. Stoga su odlučili da u ovaj meč uđu sa ciljem da pre svega sačuvaju svoju mrežu.

Preterivali su u tome igrači Frenka Lamparda, a bolji podatak od samo 32 u prvom poluvremenu govori sve. To je najmanje pasova jedne ekipe u 45 minuta igre u poslednjih 16 godina. Uz to, čak šestorica igrača Liverpula su odigrala više pasova od kompletnog protivničkog tima. Sve to uz posed lopte od 86 odsto.

FK Liverpul
foto: EPA/Andrew Yates

Ono što je nedostajalo ekipi Jirgena Klopa su golovi, pa čak i šutevi. Završili su prvo poluvreme bez iti jednog udaraca u okvir gola.

Sem fudbalskog aspekta, prvi deo igre je obeležilo i nekoliko nesportskih poteza. Mladi fudbaler Evertona Entoni Gordon je dobio žuti karton zbog simuliranja. To je šesti ukupno, a treći protiv Liverpula, karton koji igrači Evertona dobijaju zbog simulacije – najviše u ligi.

Taj deo igre je ostao u senci onoga što se desilo neposredno pre odlaska na pauzu. Rišarlison se valjao na terenu nekoliko puta, a kada je počeka nadoknada igrači Liverpula nisu želeli da izbace loptu nakon što se Brazilac još jednom našao na zemlji. Izrevoltirani Dukure je krenuo da napravi faul nad Fabinjom i to učinio na nešto agresivniji način. Ruku na srce, greška je i sudije što nije ranije dosudio faul, te je usledio metež na terenu.

Daljoj eskalaciji je doprineo golman "karamela" Džordan Pikford koji je provocirao navijače i igrače Liverpula.

FK Liverpul
foto: EPA/Andrew Yates

Liverpul se suočio sa "prosipanjem" bodova. Nastavak je počeo istim tokom kao i prvo poluvreme, te je Klop morao da reaguje. Uveo je Origija i Dijasa i samo dva minuta kasnije Liverpul je poveo.

Nijedan od njih dvojice nije bio strelac već Endi Robertson (drugi gol u sezoni) na asistenciju Salaha, ali je Origi odigrao ključni dupli pas sa egipatskim fudbalerom pre njegove 13. asistencije.

Odjednom se i Everton probudio i shvatio da mogu i da napadaju. Imao je Demaraj Grej dobar udarac, još nekoliko polušansi. Više od toga nismo videli.

Na kraju je i to kaznio Liverpul i preko Divoka Origija duplirao prednost. Belgijski napadač je najviše golova u karijeri dao upravo priotiv Evertona – šest na devet utakmica.

Za kraj je još samo golman Liverpula Alison uzvratio Pikfordu za gest iz prvog poluvremena. Bacio se kao engleski reprezentativac, iako daleko od toga da je Liverpulu bilo potrebni da čuva vreme, ali na oduševljenje okupljenih na "Enfildu".

FK Liverpul
foto: EPA/Andrew Yates

Liverpul se sa ovom pobedom ponovo približio Sitiju na poen zaostatka, a u narednom kolu igraju sa Njukaslom.

Kada je reč o Evertonu, oni će naredno kolo dočekati u zoni ispadanja. Barnli je ranije slavio i pretekao ih, a "karamele" imaju dva boda manje uz meč manje.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.