UŽASNA STATISTIKA MATIĆA: Srbin 2. po broju kobnih grešaka u PL, najgori je saigrač s kojim se SPRDA CELA ENGLESKA!
Nemanja Matić, Foto: Profimedia

bode oči

UŽASNA STATISTIKA MATIĆA: Srbin 2. po broju kobnih grešaka u PL, najgori je saigrač s kojim se SPRDA CELA ENGLESKA!

I ne čude neki ubedljivi porazi i generalno loši rezultati kluba s Old Traforda koji bi bio još lošije plasiran na tabeli da nije sjajnih Kristijana Ronalda, golmana Davida de Hee, ali i povremene pomoći sudija

Objavljeno:

Hari Megvajer i Nemanja Matić zauzimaju prva dva mesta kada su u pitanju greške koje dovode do šuta protivničkih igrača.

Pored njih dvojice, u prvih deset igrača kada je ova negativna statistika u pitanju nalaze se još dvojica fudbalera Mančester junajteda, Luk Šo i Aron Van-Bisaka.

Onda i ne čude neki ubedljivi porazi i generalno loši rezultati kluba s Old Traforda koji bi bio još lošije plasiran na tabeli Premijer lige da nije sjajnog Kristijana Ronalda, golmana Davida de Hee, ali i povremene pomoći sudija.

Megvajer sa 7 i Matić sa 6 grešaka koje vode do protivničkog šuta na gol predvode Premijer ligu u ovom negativnom segmentu statistike.

Iako Gabrijel iz Arsenala ima isti broj ovakvih grešaka kao i Nemanja Matić, srpski igrač zauzima drugu poziciju zvog toga što je odigrao manje utakmica od Brazilca. Matić je u odnosu na njega odigrao 13 utakmica manje.

Prvi na ovoj listi, Hari Megvajer, odigrao je 62 utakmice i odavno je sprdnja navijača na Ostrvu koji ne shvataju da je takav štoper mogao biti plaćen 87 miliona funti i da još igra za reprezentaciju Engleske.

Hari Megvajer
foto: EPA/Laurence Griffiths

Iza Megvajera, Matića i Gabrijela, nalaze se Davinson Sančes, Adam Vebster, Luk Ejling, Tajron Mings i Džejms Tarkovski sa po 5 grešaka.

Na mestima 9 i 10, nalaze se Matićeve i Megvajerove klupske kolege - Luk Šo i Aron Van-Bisaka sa po 4 greške, s tim što je Šo lošije plasiran na ovoj listi zbog manjeg broja odigranih utakmica.

Podsetimo, Nemanja Matić će nakon završetka ove sezone napustiti Mančester jer se ne nalazi u planovima trenera Erika ten Haga koji će na leto doći iz Ajaksa.

Nemanja Matić, Hari Megvajer
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Što se Megvajera tiče, u prethodnih par dana je dobijao pretnje da će na njegovu kuću biti bačena bomba, što je odmah dospelo u žižu javnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.